Reklama

Steven Odendaal: Wildcard, 2017 místo Schröttera?

Mistr Evropy Moto2 Steven Odendaal z Jižní Afriky má šanci, závodit 2017 místo Marcela Schröttera v týmu AGR a vrátit se tak do Grand Prix. Ovšem při GP Aragónu musí jako pilot s wild card potvrdit svou výkonost.

V mistrovství světa Moto2, které se koná v rámci španělského šampionátu CEV, si Jihoafričan Steven Odendaal z týmu AGR už dva závody před koncem letošní sezóny zajistil zisk titulu evropského šampiona. Má totiž na druhého v pořadí Alana Techera náskok 62 bodů. Odendaal letos vyhrál z devíti závodů celkem šest, a pouze jednou nedojel v Top-3, když v Barceloně byl obětí špatné pneumatiky. Ovšem: Rovněž Jesko Raffin dominoval v ME-Moto2, ale v MS se tento Švýcar dosud neprosadil.

Díky svým velmi dobrým výsledkům má nyní šanci vrátit se do MS-Moto2. V Aragónu pojede s wild card za tým AGR, což potvrdil týmový manažer Iker Burutxaga.

To ale neznamená, že díky svému titulu postoupí automaticky do MS.

23letý Odendaal ale není žádným Rookiem v mistrovství světa. 2011 absolvoval šest závodů Moto2 na Suteru, 2013 pak s motocyklem Speed Up kompletní sezónu pro tým AGR španělského televizního kuchaře Karlose Arginana. Jelikož ale nezískal ani jeden bod, tak ho tým přeřadil do ME-Moto2.

Otázkou rovněž zůstává, zda v týmu manažera Burutxagy pojede i v sezóně 2017 současný pilot Axel Pons, který je aktuálně v MS na 13. místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama