Reklama

Stefano Manzi za Team Sky VR46 v Moto2 2017?

Nový tým v kubatuře Moto2 Sky VR46 má už zřejmě své definitivní složení. Vedle italského jezdce Francesco „Pecco“ Bagnaii by měl jet další Ital Stefano Manzi.

17letý Manzi - ročník 1999 (!), dvojnásobný italský šampion v MiniGP, závodil úspěšně v seriálu Rookies Cupu, kde skončil 2013 a 2014 vždy v Top-3. 2015 závodil v Moto3 s motocyklem Mahindra za Team Italia a celkově obsadil až P27. Letos jezdí MSJ-CEV Repsol Moto3 opět s Mahindrou a je průběžně na P12.

Dostal ale šanci s wild card v MS-Moto3 a v GP Velké Británie obsadil fantastické 4. místo a to z P34 na startovním roštu, když jel za juniorský tým Mahindra Racing.

Původně měl za Sky VR46 v Moto2 závodit Romano Fenati, ten byl po incidentu s Rossiho kamarádem Alessio «Uccio» Saluccim z týmu okamžitě vyloučen.

Vzápětí byl angažován Francesco «Pecco» Bagnaia jako týmová jednička.

Stefano Manzi má na svém kontě celkem 20 závodů Grand Prix v kubatuře Moto3, nejlépe byl odmávnut v Top-4 právě na Silverstone 2016, vloni potom v Top-12 v Aragónu.

Tím se pro Davide Giugliana zavřela během krátké doby už druhá šance: Nejdříve v superbikovém týmu Puccetti Kawasaki dostal přednost Randy Krummenacher, a vzápětí u Rossiho Stefano Manzi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama