Reklama

Stefan Bradl s wild card v Jerezu

Němec Stefan Bradl pojede s wild card za oficiální tým HRC při následujícím víkendu v závodě Gran Premio Red Bull de Espaňa v Jerezu. Je to jeho první wild card v letošní sezóně, celkem může HRC nasadit testovacího jezdce ve třech závodech Grand Prix.

Stefan Bradl je jak známo oficiálním testovacím pilotem HRC za továrnu Honda v MotoGP. Jerez bude jeho prvním startem v letošní sezóně s wild card, další dvě jsou plánovány na Brno a do Misana.

Vloni startoval Bradl ještě navíc jako náhradní jezdec při Grand Prix na Sachsenringu, kde nahradil Franca Morbidelliho a v Sepangu a ve Valencii pak zraněného Cala Crutchlowa v týmu LCR Honda Castrol. Tyto starty jako náhradní pilot se pochopitelně nepočítají do třech povolených startů s wild card.

Ducati a Suzuki

Rovněž další dva tovární týmy Ducati a Suzuki mohou využít tří startů svých testovacích jezdců s wild card. Michele Pirro (Ducati) a Sylvain Guintoli (Suzuki) mají nasazení se starty v závodech Grand Prix totožné jako v minulém roce: Ital Pirro pojede v Mugellu, Misanu a ve Valencii. Francouz Guintoli se naopak zúčastní závodů Grand Prix v Barceloně, Brně a v Motegi.

Aprilia a KTM

Aprilia a KTM naopak mohou své jezdce vyslat celkem do šesti závodů s wild card. Rakušané toho ale vůbec nevyužijí, neboť poprvé mají v sezóně celkem čtyři motocykly (včetně satelitní stáje Tech3) a to je dostačující. Aprilia má poprvé oficiálního testovacího jezdce, kterým je Brit Bradley Smith. Ten už závodil v Kataru, dalšími jeho starty budou následující závody Grand Prix: Jerez, Barcelona, Brno, Aragon a Valencia, kde samozřejmě pojedou i oba stabilní piloti továrny z Noale Aleix Espargaró a Andrea Iannone.

Yamaha

Yamaha má sice letos poprvé evropský testovací tým Yamaha MotoGP s pilotem Jonasem Folgerem z Německa, ale start s wild card není pro něho naplánován ani jeden...!

Japonce Katsuyuki Nakasuga – tedy zkušený testovací pilot MotoGP - pojede stejně jako v minulých sezónách - domácí závod Grand Prix v Motegi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama