Reklama

Stefan Bradl: MotoGP adié

Němec Stefan Bradl opouští královskou kubaturu MotoGP a v roce 2017 ho uvidíme v MS-Superbike. Tam bude závodit za tým Ten Kate s motocyklem Honda jako týmový kolega Nickyho Haydena.

Aprilia Racing neuplatnil opční právo na Stefan Bradla na rok 2017 a jelikož žádné lukrativní místo v MS-MotoGP už k dispozici nebylo, tak mistru světa z Moto2 nezbylo nic jiného, než sestoupit o level níže do MS-Superbike. Tam měly o něho zájem týmy Ducati, Milwaukee (2017 zřejmě s Aprilií), Yamaha a Honda World Superbike.

Stefan Bradl se tak po 11 sezónách v Grand Prix s tímto šampionátem loučí, Avintia Ducati přišla s nabídkou hodně pozdě, v tu dobu už stál německý mistr světa Moto2 absolutně nejvýše na listině Hondy pro WorldSBK.

Veškerá snaha šéfů Avintia Racing Raúla Romera a Antonia Martína tak byl zbytečná, zřejmě dostane Loris Baz z Francie šanci ještě jednu další sezónu.

Bradl sice ví, že MS-Superbike nevypadá zvenčí tak lukrativně jako MotoGP a také zájem médií a fanoušků je o hodně menší. Ačkoliv při GP Německa na Sachsenringu vedl Bradl ještě nová jednání s Gigi Dall'Ignou a Paolem Ciabattim, a oba dva chtěli s Bradlem spolupracovat a nabídli mu dokonce Ducati 2016, tak Němcovo rozhodnutí zůstalo neměnné.

V posledních dvou letech závodil Bradl za normálních okolností o pozice 15. až 21. a sám dobře ví, že se satelitním motocyklem je maximum umístění v Top-13. Zde bojují jezdci jako jsou Crutchlow, Miller, Petrucci, Barbera, Bautista.

Naopak v týmu, kde by měl Bradl jezdit v sezóně 2017, je možné dojíždět v Top-3, což dokázal několikrát Nicky Hayden. Návrat do MS-Moto2 nebyl tématem, neboť jeho jezdecký styl více vyhovuje motocyklům Superbikes, než těm o objemu 600-ccm.

Ačkoliv Bradl nový tým vysloveně jmenovitě neoznačil, tak samým závěrem říká: „Budu jezdit na motocyklu továrny v týmu, který vynaložil velkou snahu, aby 26letého pilota MotoGP dostal do MS-Superbike. Tato továrna přinese na příští rok na závodní tratě nový motocykl a v posledních dvou závodech v Misanu a v Laguna Sece skončili jak Michael van der Mark, tak jednou Nicky Hayden na stupních vítězů. Takže si mohu věřit, že budu rovněž bojovat o pódiové umístění.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama