Reklama

Startovní rošt MotoGP 2017 je už skoro plný

Začala letní přestávka a většina týmů a jezdců v královské kubatuře už má jasno, za který tým v sezóně 2017 pojede, respektive zda se udrží v první lize motocyklového šampionátu.

Druhým pilotem jediného satelitního týmu Yamahy - tedy Tech3 - se stal úřadující mistr světa a lídr kubatury Moto2 Johann Zarco. Po dlouhé době tak ve francouzském týmu Hervé Poncharala pojede opět Francouz, naposled to byl v sezóně 2003 Olivier Jacque. Pokud tedy nepočítáme závodění Sylvaina Guintoliho 2007 a 2008 v týmu Dunlop Tech3.

Nezměněná formace zůstává v satelitním týmu Pramac Ducati, kde své smlouvy prodloužili jak Danilo Petrucci, tak Scott Redding.

Marně si dělal zálusk na druhé místo vedle Jacka Millera v Marc VDS Honda Michael VD Mark, španělský jezdec Tito Rabat dostal od Hondy šanci i na sezónu 2017 a tak jezdecká dvojice nedoznala v týmu pivního miliardáře Van der Stratena žádnou změnu.

V zásadě jsou tedy ve 23členném startovním poli ještě dvě volná místa. V týmu Avintia Ducati zůstává Hector Barbera, na místo jeho týmového kolegy je ale tlačenice. Kromě současného pilota Lorise Baze dostal nabídku i z Aprilie propuštěný Stefan Bradl, ten ale inklinuje více do šampionátu WorldSBK, kde by měl zaujmout místo v týmu Honda bratranců Ten Kateových za Michaela VD Marka.

A druhé volné místo je u Aspara, staronovou akvizicí je Alvaro Bautista, kdo ale pojede vedle něho, je těžké odhadnout. Yonny Hernandez má za sebou peníze od kolumbijských sponzorů, Eugene Laverty by rád získal tovární motocykl Ducati v šampionátu WorldSBK místo Davide Giugliana. Takže si budeme muset ještě nějaký ten týden počkat, až bude 23členné startovní pole naplněno na 100%.

Startovní rošt MotoGP 2017

Movistar Yamaha
Valentino Rossi
Maverick Vinales

Ducati Corse
Jorge Lorenzo
Andrea Dovizioso

Repsol Honda
Dani Pedrosa
Marc Marquez

Suzuki Ecstar
Andrea Iannone
Alex Rins

Aprilia Racing
Sam Lowes
Aleix Espargaro

KTM
Bradley Smith
Pol Espargaro

Tech3 Yamaha
Jonas Folger
Johann Zarco

LCR Honda
Cal Crutchlow

Aspar Ducati
Alvaro Bautista
???

Avintia Ducati
Hector Barbera
???

Pramac Ducati
Danilo Petrucci
Scott Redding

Marc VDS Honda
Jack Miller
Tito Rabat

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama