Reklama

Startovní rošt Moto3 na sezónu 2021 s GasGas

Pierer Mobility AG bude v MS-Moto3 v sezóně 2021 startovat se třemi různými značkami motocyklů, tedy se 16 motocykly z celkového počtu 28 strojů na startovním roštu. Vedle KTM a Husqvarny to bude nově ještě GasGas.

V příští sezóně Grand Prix Moto3 pojede pouze 28 místo dosavadních 31 stabilních jezdců. Dle aktuální situace to vypadalo, že uvidíme z «Pierer Mobility AG» celkem 14 jezdců s motocykly KTM a v týmu Sterilgarda Max Racing Team manažérů Maxe Biaggiho a Petera Öttla opět dva stroje Husqvarna. K tomu je nutno připočítat 12 jezdců s motocykly Honda, tedy 6 týmů po 2 jezdcích.

Továrna z horního Rakouska se zúčastnila 2020 s motocyklem GasGas dokonce Dakar-Rallye, dále MS v Trialu a v historii také motokrosového MS v kubaturách MX2 a MXGP. Nesmíme zapomenout, že se zůčastňuje rovněž všech důležitých závodů Enduro.

Slogan GasGas je jasný: Ready to Race.

Jelikož mají silniční motocykly daleko větší mediální přitažlivost než závody Offroad, tak se rozhodl firemní šéf značky Husqvarna (závodila v Grand Prix už v letech 2014 a 2015) Stefan Pierer pro návrat do MS-Moto3 v sezóně 2020 do Road Racing World Championshipu.

V Misanu se Romano Fenati zasloužil o první vítězství motocyklu Husqvarna v silničním mistrovství světa Grand Prix.

Jako týmový partner byla pochopitelně vybrána španělská tradiční stáj Jorge Aspara Martineze, která momentálně v šampionátu zásluhou Alberta Arenase na stroji KTM vede.

Tým Aspar GasGas pojede 2021 s jezdci Sergio Garciou (přichází z týmu Estrella Galicia 0,0 Honda) a s Izanem Guevarou, který před týdnem vyhrál juniorské mistrovství světa.

GasGas bude jednoválcový čtyřtakt o objemu 250-ccm, který je totožný s motocykly KTM a Husqvarna. Pokud by to měly být exkluzivní motocykly, tak by se muselo v případě zájmu vyrobit těchto závodních motocyklů minimálně šest, neboť Dorna a FIM nechtějí mít na startu žádné prototypy.

Provizorní startovní rošt Moto3 na sezónu 2021

Snipers Honda Team: Filip Salac, Andrea Migno
Kömmerling Honda Gresini: Jeremy Alcoba, Gabriel Rodrigo
CarXpert PrüstelGP KTM: Ryusei Yamanaka, Jason Dupasquier
Petronas Sprinta Honda: Darryn Binder, John McPhee
Red Bull KTM Tech3: Deniz Öncü, Ayumu Sasaki
Red Bull KTM Ajo: Pedro Acosta, Jaume Masia
Leopard Honda Racing: Xavi Artigas, Dennis Foggia
Aspar GasGas Team: Sergio Garcia, Izan Guevara
SIC58 Squadra Corse Honda: Tatsuki Suzuki, José Garcia?
Reale Avintia Arizona 77 KTM: Carlos Tatay, Niccolo Antonelli
Sterilgarda Max Racing: Romano Fenati? Alonso Lopez
BOE Skull Rider Mugen KTM: Riccardo Rossi? Stefano Nepa
Honda Team Asia: Ai Ogura, Yuki Kunii
CIP Green Power KTM: Kaito Toba, Max Kofler



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama