Reklama

Startovní rošt CEV-Repsol se pomalu plní

Po mistrovství světa Grand Prix má v kubatuře Moto3 nejvyšší zvuk šampionát CEV-Repsol, který je také juniorským mistrovstvím světa. A pomalu se plní startovní rošt sezóny 2019, který obsahuje celkem 8 závodních víkendů FIM CEV Moto3 Junior World Championshipu.

Kromě dvou českých jezdců Ondřeje Vostatka a Filipa Řeháčka za tým IgaX-KTM, o kterých jsme už samozřejmě psali, se pomalu plní startovní rošt dalšími teenagery.

Rakušan Maximilian Kofler podepsal smlouvu do MSJ-Moto3 s týmem Angel Nieto a pojede se strojem KTM. Jako jeho týmový kolega byl nyní potvrzen Belgičan Barry Baltus.

Tým Leopard Junior vytvoří trojice Ital Davide Pizzoli a dva Španělé Xavier Artigas (loňský celkový vítěz ETC) a Alex Díez.

15-letý Španěl Carlos Tatay - velký soupeř našeho Filipa Salače v Red Bull Rookies Cupu 2018 - bude startovat za tým Reale Avintia.

Mezinárodní «Junior Talent Team» vytvoří následující piloti: Brit Max Cook, Australan Bill van Eerde, Japonci Haruki Noguchi a Yuki Kunii a Indonésan Mario Suryo Aji; motocykly jsou pochopitelně japonské stroje Honda.

Za italskou stáj RGR TM Racing Factory pod vedením Davide Giugliana pojedou dva italští jezdci Kevin Zannoni a Nicola Carraro.

Druhý z tureckých dvojčat Deniz Öncü bude i v této sezóně závodit ve finském týmu Red Bull KTM Ajo.

Kalendář FIM CEV REPSOL 2019

Round 1: 07. dubna, Circuito de Estoril (Portugalsko)

Round 2: 28. dubna, Circuit de Valencia (Španělsko)

Round 3: 18. května, Le Mans (Francie)

Round 4: 09. června, Barcelona-Cataluna (Španělsko)

Round 5: 14. července, MotorLand Aragón (Španělsko)

Round 6: 29. září, Circuito de Jerez (Španělsko)

Round 7: 13. října, Circuito de Albacete (Španělsko)

Round 8: 10. listopadu, Circuit de Valencia (Španělsko)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama