Reklama

Sponzor Red Bull odchází od Tech3-KTM

Je to hodně překvapující zpráva, rakouská firma na energetický nápoj Red Bull opouští týmy Tech3 KTM. A to pouhý měsíc potom, co senzačně jezdec tohoto týmu Miguel Oliveira vyhrál závod «premier class» při Grand Prix Steiermarku.

Týká se to nejen týmu v MotoGP, který budou 2021 tvořit Iker Lecuona a Danilo Petrucci, ale i Tech3-KTM v Moto3 (Deniz Öncü a Ayumu Sasaki).

Je to hodně překvapující rozchod, neboť existuje tříletá smlouva do konce roku 2021. A navíc Stefan Pierer z KTM potvrdil Carmelu Ezpelotovi účast i v sezónách 2022 - 2026.

Vítězství Miguela Oliveiry v Rakousku II bylo pro Tech3 první vítězství v «premier class» ve 20-leté historii týmu, zatímco třeba Pramac se o to od roku 2005 marně pokouší.

Jedno je celkem jisté, Tech3 - KTM bude mít ve dvojici Danilo Petrucci - Iker Lecuona v sezóně 2021 hodně silný jezdecký pár.

Boss KTM Stefan Pierer vloni prozradil, že Red Bull přispívá do budgetu KTM v Grand Prix částkou 10 milionu Euro, tedy 1/3 celkového rozpočtu. Tyto peníze se dělí na tovární tým KTM v MotoGP, dva tým Aki Aja (Moto3 a Moto2) a francouzský tým Tech3, který závodí v MotoGP a Moto3.

Na kapotách motocyklů KTM u týmu Tech3 jsou vidět i reklamy příbuzných nápojů Red Bullu, tedy Simply Cola, Bitter Lemon, Ginger Ale, Tonic Water, Viva Mate; aby se motocykly Tech3 barevně rozlišily od továrních motocyklů.

Jen připomínám, že,: Red Bull má hlavní část reklamní plochy na čtyřech továrních motocyklech KTM, a dále 30% celkové plochy na kapotážích továrního týmu Repsol Honda. K tomu je nutno připočítat „Personal Sponsorships“ u všech čtyř pilotů KTM, tedy u Pola Espargaró, Brada Bindera, Miguela Oliveiry a Ikera Lecuony a také privátní sponzoring, který mají Marc a Alex Márquezové, Stefan Bradl, Johann Zarco, Andrea Dovizioso a Takaaki Nakagami.

Těžko si ale lze představit, že by se tým Tech3 spojil s dalším sponzorem z oblasti energetických nápojů, neboť by vznikly problémy při společných foceních, ve společné hospitality atd.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama