Reklama

Po Doningtonu má Sofuoglu vítězný hattrick

Třetí vítězství v řadě - po Assenu a Imole - si vyjel úřadující šampion a tovární pilot Kawasaki Kenan Sofuoglu, na stupních vítězů ho doplnili lídr šampionátu Lucas Mahias (Yamaha) a vicemistr světa Jules Cluzel (Honda).

Kenan Sofuoglu (Kawasaki) si zajistil pro šestý letošní závod MS-Supersport v Donington Park Pole-Position. Oba Francouzi Lucas Mahias (Yamaha) a Jules Cluzel (Honda) se kvalifikovali kromě Turka do první řady. Luke Stapleford (Triumph) obsadil v Superpole čtvrté místo, za ním stáli na startovním roštu Jack Kennedy (Triumph), PJ Jacobsen (MV Agusta), Joe Francis (Yamaha), Kyle Smith (Honda) a Gino Rea (Kawasaki).

V prvním z 20 kol vedl nejdříve mladý Brit Stapleford, ale brzy ho předjeli Sofuoglu a Cluzel. Na P4 jel lídr šampionátu Mahias a dále Smith, Kennedy, Jacobsen. Po 3 kolech havaroval Xavier Cardelus v T12 a jelikož jeho MV Agusta ztratila při pádu olej, tak musel být závod přerušen.

Opakovaný závod se zpozdil o 20 minut a jel se na pouhých 13 kol. Chyběl Jacobsen kvůli poruše svého motocyklu MV Agusta. Sofuoglu se dostal do čela, za ním následovali Cluzel, Mahias, Stapleford a Kennedy.

Ve 2. kole havaroval Frederico Caricasulo (Yamaha), později i jeho italští kolegové Alessandro Zaccone (MV Agusta) a Christian Gamarino (Honda).

Sofuoglu se usadil bezpečně na čele, za ním bojovali Mahias a Cluzel. O P4 svádělo neúprosný souboj dvojice s motocykly Triumph Stapleford a Kennedy.

Mistr světa suverénně vyhrál vyhrál a bylo to jeho třetí vítězství v řadě. 32-letý Turek se po těžkém začátku sezóny dostal v MS už na druhé místo celkově.

Mahias se dokázal ubránit všem útokům Cluzela, byl odmávnut na P2 a uhájil tak vedení v šampionátu. Stapleford porazil Kennedyho v málokdy viděném souboji, za Top-5 následovali Morais, West, Smith, Okubo, Francis, Ryde a Gino Rea.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama