Reklama

Sofuoglu už prohrává o pouhý bod

Crash ve vedoucí skupině se postaral o přerušení závodu WorldSSP na Lausitzringu. Jako vítěz byl prohlášen Sheridan Morais před Sofuoglem a Mahiasem.

Na špici závodu bojovala skupina ve složení Polesetter Sheridan Morais, Federico Caricasulo, Lucas Mahias (všichni Yamaha), stejně jako Kenan Sofuoglu (Kawasaki) a Jules Cluzel (Honda). Na čele ale jezdil až do 16. kola Jihoafričan Morais.

Potom ale havaroval v 17. kole Caricasulo, když předjížděl Sofuogla, a k zemi s sebou vzal i Mahiase. Závod byl přerušen a jako konečný stav bylo započteno pořadí v 16. kole: 1. Morais, 2. Sofuoglu a 3. Mahias. Skončila tak vítězná série rekordmana z Turecka.

Pro Moraise to bylo první vítězství jeho kariéry v WorldSSP.

Za Top-3 byli klasifikováni jako čtvrtý Jules Cluzel, pátý Niki Tuuli, a dále se umístili náhradník za Roberta Rolfa Lorenzo Zanetti, Kyle Smith, Anthony West, s wild card startující Thomas Gradinger a Luke Stapleford

V šampionátu WorldSSP vede (po 8 závodech z 12) Lucas Mahias (FRA-Yamaha) s 121 body, následují jako druhý úřadující šampion a multi-mistr světa Kenan Sofuoglu (TUR-Kawasaki) - 120, třetí je Sheridan Morais (RSA-Yamaha) - 101, čtvrtý vice-mistr světa Francouz Jules Cluzel - Honda (88), pátý pak PJ Jacobsen (USA-MV Agusta) - 68. Na 6. místě pak najdeme Itala Federica Caricasulu - Yamaha (51) a dále jsou umístěni Australan Anthony West - Yamaha (7. - 46), Brit Kyle Smith - Honda (8. - 44), Ital Roberto Rolfo - MV Agusta (9. - 43) a Brit Kyle Ryde - Kawasaki (10. - 43).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama