Reklama

Slovakia Ring - 2. závod Alpe Adria 2017: Kvalifikace

Na Slovakia Ringu se kromě závodu EWC 8-hours Slovakia ring koná zároveň i druhý letošní podnik Alpe Adria Championshipu. A na pořadu byly pochopitelně kvalifikace pro oba víkendové závody.

V královské kubatuře Alpe Adria SBK si Pole position vybojoval zkušený Polák Pawel Szkopek (Yamaha R1) časem 2:05.530. Druhý se umístil český jezdec Karel Hanika (BMW S1000RR) se ztrátou 0.359 sec; třetí skončil další Polák Marcin Walkowiak (Yamaha R1), čtvrtý Rakušan Andreas Fischtenbauer (Yamaha) a Top-5 dokompletoval Hanikův týmový kolega z EWC Rakušan Julian Mayer (Kawasaki ZX10R). Čech Michal Filla (BMW S1000RR) obsadil místo 7., další český jezdec Richard Balcar se stejným motocyklem skončil 20. Jak Hanika, tak třeba Mayer, Filla nebo Choy budou startovat i v závodě EWC, takže je čeká hodně velká jezdecká zátěž. Jinak se zde kvalifikace zúčastnilo celkem 25 jezdců!

Ještě více jezdců se představilo v kubatuře STK 1000 - celkem 31. Nejrychlejším jezdcem kvalifikace byl český pilot Michal Prášek (BMW S1000RR) časem 2:05.352 sec., takže byl rychlejší než vítěz kvalifikace SBK Pawel Szkopek. Se ztrátou 1.568 sec. skončil se stejným motocyklem druhý český jezdec Šembera, třetí místo obsadil Rakušan Hannes Zemsauer (Aprilia RSV), čtvrtý se umístil Polák Daniel Bukowski (Ducati 1199 Panigale) a Top-5 dokompletoval jeho krajan Bartlomiej Wiczynski (Yamaha R1M). Čech se slovenskou licencí Ladislav Chmelík (BMW S1000RR) obsadil místo 6., český jezdec Tomáš Zajíc (Yamaha R1M) byl jen o místo za ním, známý Slovák Tomáš Svitok skončil 12.

Vyloženě polskou záležitostí byla kvalifikace společné kubatury Supersport / Moto2. Zde si Pole Position vyjel Sebastian Zielinski časem 2:11.108, před svými krajany Markem Szkopekem (+ 0.191) a Piotrem Klocem - všichni s motocykly Yamaha R6. Jediný český jezdec Tomáš Šubrt (Yamaha R6) obsadil 6. místo. Zde se prezentovalo a kvalifikace zúčastnilo pouhých 10 pilotů.

Po Poznani se i na Slovakiaringu nejlépe dařilo v kubatuře STK 600 Martinu Vugrincovi (Kawasaki ZX6R). Druhý skončil v QP Rakušan Gerold Jun Gasselbauer (Yamaha YZF-R6) a třetí s motocyklem stejné značky jeho krajan Philip Steinmayr.

QP FIME Stocksport300 vyhrál Renzo Fereira, druhý skončil Daniel Blin, třetí Peter Kacaba. Čtvrté místo obsadil nejlepší Čech Vojtěch Schwarz, jeho bratr Ondřej skončil na 6. místě.

Pouze první závod této kubatury se jede v sobotu, ostatní kubatury mají oba dva závody na programu v neděli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama