Reklama

Skončil seriál Suzuki Tri Series

Na Novém Zélandu skončil třídílný závodní seriál «Suzuki Tri Series». Vítěz TT-Senior Peter Hickman (BMW) se musel spokojit s druhým místem, když vítězem se stal obhájce titulu Scott Moir (Suzuki).

Po dvou závodních víkendech byl Hickman díky vítěznému doublu na okruhu «Circuit Chrise Amona» třetí o 11 bodů za Shane Richardsonem a 8 bodů za obhájcem trofeje Scottem Moirem.

Finále se konalo na trati «Cemetery Circuit» ve Wanganui a pro Hickmana to byla premiéra na této trati, což se ukázalo rozhodující.

V první jízdě skončil rychlostní rekordman Tourist Trophy Peter Hickman až osmý a to znamenalo velkou bodovou ztrátu. Ve druhé jízdě dojel třetí, ovšem na celkové vítězství v seriálu «Suzuki Tri Series» to pochopitelně nestačilo, neboť Scott Muir (Suzuki) vyhrál první jízdu a ve druhé byl odmávnut jako pátý.

Motocyklovou sezónu na Novém Zélandu uzavřel «Memoriál Roberta Holdena», který se nezapočítával do «Suzuki Tri Series» a jehož vítězem se stal odvážným předjíždějícím manévrem v úplně poslední zatáčce právě Peter Hickman.

Cemetery Circuit - Wanganui; Race 1: 1. Scott Moir (NZ), Suzuki. 2. Shane Richardson (NZ), Kawasaki. 3. Daniel Mettam (NZ), Suzuki. Dále: 6. Horst Saiger (A), Yamaha. 8. Peter Hickman (GB), BMW.

Cemetery Circuit - Wanganui; Race 2: 1. Tony Rees (NZ), Honda. 2. Jay Lawrence (NZ), Suzuki. 3. Hickman. Dále: 6. Saiger.

Celkové pořadí «Suzuki Tri Series» 2018: 1. Moir, 122 bodů. 2. Hickman a Richardson, oba 106. 4. Mettam, 105. 5. Rees, 96. 6. Lawrence, 85. 7. Saiger, 73.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama