Reklama

SIC-Yamaha: Jarvis potvrdil dvojici Morbidelli & Quartararo

Pro pravidelné čtenáře Motoforum.cz to není samozřejmě vůbec žádné překvapení, ale ředitel závodního oddělení Yamahy Lin Jarvis to nyní oficiálně potvrdil: "V novém týmu SIC-Petrocas-Yamaha pojedou 2019 Fabio Quartararo a Franco Morbidelli.

Ačkoliv Fabio Quartararo má na svém kontě teprve jedno vítězství v Moto2, bude 19-letý Francouz 2019 závodit v královské kubatuře. Společně s Francem Morbidellim, který 2018 absolvuje svou Rookie MotoGP sezónu s týmem Marc VDS, vytvoří Quartararo nový zákaznický tým SIC-Petronas-Yamaha.

To potvrdil ředitel závodního oddělení Yamahy Lin Jarvis: „Nechci tím říci, že nemáme možnost do toho mluvit, ale poslední rozhodující slovo o jezdecké dvojici má satelitní tým. Jsou nezávislým týmem. Samozřejmě, že týmem vybraný jezdec musí mít z našeho pohledu určitou úroveň, aby byl schopen ovládat M1. V Franco Morbidellim se nám podařilo velmi zajímavého jezdce, neboť je mistrem světa a členem VR46 Academy. Je to velký talent a myslím si, že s M1 může být silnější než letos s Hondou. V případě Franca o tom od začátku vůbec nepochybuji“.

„Quartararo bude Rookie. Je mladý, má teprve 19 let a je rozhodně talentovaný. Sice ztratil rok nebo dva ten správný směr cesty, ale v tomto roce ho opět našel. Myslím si, že v budoucnu může být opravdu dobrý. Případ Syahrin nám jasně ukázal, že talentovaný jezdec, od kterého nikdo moc toho neočekával, je schopen odevzdávat velmi dobré výkony. My jsme s touto volbou velmi spokojeni“, říká hodně přesvědčivě Jarvis.

Na otázku, jaký materiál tento nový satelitní tým dostane, odpovídá Jarvis následovně: „Bude to podobné, jako u Tech3, nebo možná ještě lepší“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama