Reklama

SIC-Petronas-Yamaha 2019: Morbidelli a Quartararo

Mistr světa Moto3 Joan Mir, lídr Moto2 Francesco Bagnaia a Miguel Oliveira nebudou jediní Rookies v sezóně 2019 v MotoGP. Tím dalším se stal Fabio Quartararo, který tak převzal druhé místo v týmu SIC-Petronas-Yamaha a stane se týmovým kolegou Franca Morbidelliho.

Po podepsání smlouvy Jorge Lorenza (31) v týmu Repsol-Honda, přestupu Andrea Iannoneho do týmu Aprilia Racing Team Gresini a Joana Mira k Suzuki Ecstar byly poprvé v historii už v červnu všechny tovární týmy v MotoGP 2019 obsazeny.

Ale přesto zbývalo ještě odpovědět hodně důležitou otázku: Kdo pojede v novém satelitním týmu Petronas-SIC-Yamaha, který obdržel obě místa na startovním roštu od Jorgeho Martineze a jeho stáje Pull & Bear-Nieto, jako týmový kolega Franca Morbidelliho?

Razlan Razali, CEO okruhu Sepang Circuit a majitel týmu v Moto3- a v Moto2 se Sponsorshipem od SIC a Petronas, se dohodli s továrnou Yamaha a promotérem Dorna na angažování Fabia Quartarara, což se ukázalo už během závodního víkendu Dutch-TT.

Quartararo, ketrý ve svých 14 a 15 letech vyhrál CEV Repsol Moto3 Championship a byl označován za nového Marca Márqueze, vyhrál před 4 týdny s motocyklem Moto2-Speed-up hodně překvapivě GP Katalánska a tento úspěch potvrdil 1. července při Dutch-TT, když byl odmávnut v cíli jako druhý.

Tyto dva úspěchy stačily k angažování 19-letého francouzského jezdce do «premier class». 2019 v ní pojede pouze 11 místo dosavadních 12 týmů (Marc VDS končí) a to znamená 22 jezdců místo dosavadních 24 pilotů.

Tak vypadá 11 týmů MotoGP na sezónu 2019

Repsol-Honda: Marc Márquez, Jorge Lorenzo

Movistar Yamaha: Valentino Rossi, Maverick Viňales

Ducati Corse: Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci

Red Bull KTM: Johann Zarco, Pol Espargaró

Aprilia Racing Team Gresini: Aleix Espargaró, Andrea Iannone

Suzuki Ecstar: Alex Rins, Joan Mir

Pramac Ducati: Jack Miller, Francesco Bagnaia

LCR Honda: Cal Crutchlow, Takaaki Nakagami

Reale Avintia Ducati: Tito Rabat, Xavier Siméon

Tech3 KTM: Miguel Oliveira, Hafizh Syahrin

Petronas-SIC-Yamaha: Franco Morbidelli, Fabio Quartararo



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama