Reklama

Shaun Muir: Šance pro Melandriho & Co

Ital Marco Melandri, vítěz obou premiérových závodů letošní sezóny v Austrálii a majitel šesti pódiových umístění, který je aktuálně na 5. místě v šampionátu WorldSBK, se musí obávat o svou nejbližší závodní budoucnost.

A v továrním týmu z Borgo Panigale dostane totiž šanci jako týmový kolega Brita Chaze Daviese 34-letý Španěl Alvaro Bautista. Tomu se chce Ducati odvděčit za poslední skvělé výkony v MotoGP, když se starším motocyklem GP17 týmu Angela Nieta dojel v posledních 8 závodech Grand Prix 7x v Top-10 a zazářil na Sachsenringu, když byl odmávnut v cíli jako pátý!

Marco Melandri hodně dlouho vyjednával o eventuálním angažmá s továrním týmem PATA Yamaha, ale tam pojedou v příští sezóně stávající piloti Nizozemec Michael van der Mark a Brit Alex Lowes.

V novém satelitním týmu továrny Yamaha - GRT - sice bude nasazena třetí tovární R1, ale tu dostane jeden z trojice jezdců z WorldSSP: Němec Sandro Cortese nebo Francouz Lucas Mahias či mladý Ital Federico Caricasulo. Pro druhý motocykl R1 chybí peněžní budget a už vůbec nejsou peníze pro tak drahého pilota, jakým je Marco Melandri.

Nyní se ale nabídla velmi zajímavá možnost pro 36-letého Itala a to v týmu Milwaukee: Pokud Aprilia v poslední sekundě nezmění svůj názor o podpoře týmu Milwaukee v šampionátu WorldSBK, tak týmový šéf Shaun Muir přejde k Ducati. Vznikne tak vedle týmu Barni Racing ještě jeden satelitní tým Ducati.

A jelikož v současné době je celá řada špičkových pilotů bez smlouvy na rok 2019, tak by britský manažer Shaun Muir nemusel zas tak moc svým dvěma pilotům zaplatit. Bez angažmá jsou totiž: Eugene Laverty a Lorenzo Savadori (oba dosud Milwaukee Aprilia), Tom Sykes (KRT Kawasaki), Marco Melandri (Aruba Ducati), Jordi Torres (MV Agusta) či Scott Redding (Gresini Aprilia MotoGP).

Dle italského webu GPOne by ale místo nevyzkoušeného nového stroje Panigale V4 mohl Marco Melandri spíše zamířit do USA v rámci seriálu MotoAmerica, kde je volné místo v továrním týmu Yoshimura Suzuki vedle exmistra světa Moto2 Toniho Eliase!, neboť Roger Lee Hayden po této sezóně končí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama