Reklama

Sharni Lee Pinfold si stěžuje na sexismus

Před dvěma týdny překvapivě ukončila svou motocyklovou kariéru Australanka Sharni Lee Pinfold. Důvodem byla skutečnost, že se jako žena cítila v tomto druhu sportu, kterému dominují muži, na «vedlejší koleji».

24. ledna 2021 oznámila Sharni Lee Pinfold, která měla letos absolvovat kompletní sezónu IDM v týmu Nizozemce Roba Vennegoora, že závodit nebude, neboť se cítí jako žena diskriminována. A některé záležitosti, s kterými byla konfrontována, označila jako «sexismus». Australanka ale přímo neoznačila ani osoby a ani časové období, kdy se jí nedostávalo v tomto sportu jako ženě patřičného ohledu.

Na její stížnost nyní reagovala také FIM a chce celou nepříjemnou záležitost vyšetřit. Pověřena uvést vše na pravou míru byla Director FIM Women Motorcycling Commission Nita Korhonen z Finska.

Sharni Lee Pinfold chce uveřejněním celého případu a ve spolupráci s FIM zlepšit celou situaci pro ženy, závodící v tomto druhu sportu.

Mimochodem, tuto 25-letou Australanku jsme vloni viděli závodit i za český tým «Smrz Racing by Blue Garage» ve Francii při «Pirelli French Round», do závodu se neprobojovala, neboť Last Chance Race nedokončila.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama