Reklama

Sezóna WorldSBK pokračuje testy v Portimao

Po dlouhé letní přestávce - naposledy se závodilo v Laguna Sece v červenci - pokračuje MOTUL FIM Superbike World Championship oficiálními testy v Portugalsku, kde se dnes a zítra konají dvoudenní testy na okruhu Algarve International Circuit v Portimau.

4.5 kilometrů dlouhý okruh bude 6. září dějištěm dalšího závodu šampionátu WorldSBK a WorldSSP, tedy Portuguese Round.

V šampionátu vede před finálovými závody Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) s náskokem 81 bodů, druhý je Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), který v Laguna Sece vyšel bodově naprázdno. A následují závody v Portimao, Magny-Cours a San Juan, kde dosud Bautista nikdy nestartoval.

Samozřejmě, že Rea a Bautista nebudou v Portimao chybět, stejně jako vítěz posledního letošního závodu Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati). Ten se po 15 měsících konečně dočkal vítězství, když vyhrál druhou jízdu při Geico US Round.

Testovat pochopitelně budou Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK), stejně jako Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team), nebo jeho týmový kolega Markus Reiterberger… Po zranění se vrací Eugene Laverty (Team Goeleven) s motocyklem Ducati V4 R.

Dalšími účastníky testů budou Michael van der Mark a Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team), stejně jako Marco Melandri, Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK) nebo Loris Baz (Ten Kate Racing – Yamaha).

Přihlášeni jsou také Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing), Michael Ruben Rinaldi (Barni Racing Team) a oba jezdci s motocykly ZX-10RR Jordi Torres (Team Pedercini Racing) a Leandro Mercado (Orelac Racing VerdNatura).

Novým jezdcem potom bude Sylvain Barrier (BRIXX Ducati) a také aktuální lídr All Japan Road Race Championship Takumi Takahashi (Moriwaki Althea Honda Team), který nahradí zraněného Leona Camiera a jeho týmovým kolegou na těchto testech zůstává oficiální jezdec HRC Ryuichi Kiyonari.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama