Reklama

Sezóna 2021 začíná Shakedownem

Na okruh Losail International Circuit vyjedou za několik minut jezdci MotoGP k prvnímu letošnímu oficiálnímu testu, tedy k Shakedownu. Je přihlášeno celkem 13 účastníků. A kdo všechno by se ho dnes měl zúčastnit?

Továrnu Yamahu bude zastupovat nový oficiální testovací pilot Cal Crutchlow z Velké Británie, k němu přibudou dvě testovací stálice, tedy Katsuyuki Nakasuga a Kohta Nozane .

Na tomto testu mohou jezdit i Rookies, čehož využívá především italská Ducati hned se třemi nováčky a těmi jsou: Enea Bastianini (Avintia Esponsorama), Luca Marini (Sky VR46 Avintia) a Jorge Martin (Pramac Racing). Tuto trojici doplní testovací pilot Michele Pirro.

Za Suzuki se dnes představí oba testeři, tedy zkušený Francouz Sylvain Guintoli a Japonec Takuya Tsuda.

Za HRC se na okruhu Losail International Circuit ukáže už dnes Stefan Bradl, ten ostatně od zítřka nahradí zraněného Marca Marqueze v továrním týmu Repsol Honda.

Italská Aprilia - jako jediný «concession team» testuje s dvojicí Aleix Espargaró a Lorenzo Savadori (Aprilia Racing Team Gresini).

Po zranění Miky Kallia při «Ice Road Race» bude jediným zástupcem Rakušanů na motocyklu KTM pro dnešní Shakedown Dani Pedrosa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama