Reklama

Senzace roku: Lorenzo a Marquez 2019 za Repsol Honda

Časovaná bomba vybuchla a senzace roku 2018 je zde: Vítěz z Mugella Jorge Lorenzo (30) bude příští dva roky týmovým kolegou Marca Marqueze v týmu Repsol-Honda.

Když se minulý čtvrtek objevila v Mugellu během TK zpráva, že pětinásobný mistr světa Jorge Lorenzo pojede určitě i v letech 2019/2020 závody královské kubatury MotoGP, tak to téměř všichni očekávali, ale..

Bylo celkem jasné, že současný tovární jezdec Ducati u Italů nezůstane a u Suzuki nebude pro jeho peněžní požadavky místo.

Den na to, se ukázalo, že Lorenzo byl součástí plánu Malajce Razlana Razaliho, který chtěl s pomocí okruhu Sepang Circuit, kde je CEO a s pomocí firmy Petronas vybudovat satelitní tým Yamaha-MotoGP.

Dvě místa na roštu měly být získaná buď od týmu Ángel-Nieto, tedy od Aspara Martineze nebo od Marc VDS.

Po svém nedělním trumfu v Mugellu potvrdil Jorge Lorenzo, že v příští sezóně nebude členem továrního týmu Ducati.

Přesto po Lorenzově vítězství okamžitě běžel sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti k Lorenzově manažérovi Albertu Valerovi a pošeptal mu: „Tak jak jsme se dohodli, druhé místo jsme nechali volné pro Jorgeho a Petrucciho nepotvrdili“

Ovšem Albert Valera chladnokrevně odvětil: „Teď už je pozdě!“

Zároveň se Jorge Lorenzo nechal slyšet: „Projekt Yamahy a okruhu Sepang Circuit a Petronasu je hodně syrový“.

V současné době ještě nikdo přesně neví, zda se Marc VDS oficiálně a definitivně rozhodlo, svá dvě místa na startovním roštu MotoGP 2019 odevzdat.

Sponsor Estrella Galicia 0,0 a nový poradce Marc VDS Emilio Alzamora by rádi nechali závodit Alexe Márqueze a Franca Morbidelliho s těmito místy na satelitních motocyklech Honda.

Teprve v úterý se ale na veřejnost dostala následující bomba: Týmový principál Repsol Hondy Albert Puig a japonský manažer HRC Takeo Yokoyama předvedli fantastickou rošádu: Při GP Katalánska bude představen nový «Dream Team» s jezdci Márquezem a Lorenzem na sezóny 2019 a 2020.

Je plánovaná speciální tisková konference, které se zúčastní prezident HRC Yoshishige Nomura a prezident Honda Motor Takahiro Hachigo.

Tak silné jezdecké duo ještě tým Repsol-Honda nikdy pod smlouvou neměl: Márquez vyhrál šest titulů mistra světa, 36 vítězných závodů MotoGP a celkem 64 závodů GP napříč kubaturami. Lorenzo pět titulů mistra světa, 45 vítězných závodů MotoGP a celkem 66 prvních míst napříč kubaturami.

Ještě před několik týdny by byl tento scénář považován za «výplod chorého mozku» !

Jorge Lorenzo se tak zřejmě po šesti letech s Monsterem stane «atletem» Red Bullu. Jeho manažer Albert Valera už k této firmě přetáhl největšího kandidáta na titul mistra světa Moto3 Jorge Martina.

V zákulisí se hovoří o roční gáži 4 miliony Euro pro Lorenza, u Suzuki a Ducati se nabízel Jorge za 3 miliony

„Honda chce najít pro mě nejsilnějšího možného týmového kolegu“, okomentoval situaci včera při testech F1 na Spielbergu Marc Márquez.

I z tohoto důvodu nedošlo k dohodě s jezdci, jako Dovizioso, Rea, Zarco (u něho ale přišla HRC příliš pozdě), Mir, Miller, Pedrosa - ti všichni dostali od týmu Repsol Honda «košem».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama