Reklama

Senzace: Fenati zůstává v Moto3

Doslova senzační zpráva dnes prolétla motocyklovým světem: «Enfant terrible» a jeden z nejzkušenějších jezdců kubatury Moto3 Romano Fenati (23 let) zůstane i v sezóně 2020 ve startovním poli nejslabší objemové kubatury.

Původně se sice jeho jméno uvádělo ve spojitost s týmem Fausta Gresiniho a kubatury Moto2 jako týmového kolega Nicolase Bulegy, ale na poslední chvíli se podařil doslova senzační přestup Maxi Biaggimu, když Romano Fenati bude 2020 pilotovat tovární motocykl Husqvarna při comebacku této továrny po 5 letech.

Během závodu v Aragónu se podařilo přivést do týmu Sterilgarda Max Racing Alonso Lopeze, jeho týmovým kolegou bude 11-násobný vítěz závodů Grand Prix Romano Fenati.

Ten má za sebou hodně pestrou závodnickou minulost: 2016 byl okamžitě během GP Rakouska na Spielbergu vyhozen z týmu Sky VR46, v roce 2018 pak po závodě v Misanu potrestán zákazem činnosti.

S motocyklem KTM vyhrál 2014 - 2016 šest závodů GP, letos se stal za tým VNE Snipers vítězem Grand Prix Rakouska, i když se strojem Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama