Reklama

Senzace: Alex Marquez k Petronas Sprinta

Abychom celou situaci lépe pochopili, tak se musíme vrátit trochu nazpět. Pětinásobný letošní vítěz prostřední kubatury a lídr šampionátu Alex Marquez měl sice 100% úmysl odejít do královské kubatury MotoGP, ale do prvotřídního týmu a ne třeba do Avintia Ducati.

Ovšem postupně se ukázalo, že jeho manažer Emilio Alzamora žádné prvotřídní místo nenajde: V týmu Pramac Racing se rozhodl zůstat Jack Miller a Francesco Bagnaia byl už dopředu jasný.

Avintia Racing Ducati sice byla další možností, ale tam zase nechtěl ani Alzamora a ani Alex Marquez.

Objevila se sice možnost v týmu LCR Honda Lucia Cecchinella - místo Takaaki Nakagamiho - ale to by musel Jorge Lorenzo oznámit, že končí a Nakagami by šel místo Mallorčana k HRC, resp. do týmu Repsol Honda.

Ovšem pětinásobný mistr světa Jorge Lorenzo chce za každou cenu dodržet svou smlouvu s HRC - je platná do konce roku 2020 a tak Japonec Nakagami - mimochodem pochopitelně oblíbenec HRC - zůstane zřejmě v týmu LCR Honda i na sezónu 2020.

A tak se Alex Marquez musel poohlédnout po nějakém jiném týmu: Razlan Razali - CEO okruhu Sepang International Circuit mu nabídl místo v jeho týmu Moto2 s velmi zajímavou opcí na sezónu 2021: Do MotoGP s motocyklem Yamaha v týmu Petronas Yamaha (dosud Quartararo a Morbidelli).

Týmovým kolegou 23-letého ex-mistra světa Moto3 Alexe Marqueze by dle Razaliho měl být Hafizh Syahrin, pokud by ale nedošlo k dohodě, tak by se jím stal - v současné době zraněný - Khairul Idham Pawi, tedy stabilní pilot této stáje.

Tým Marc VDS v Moto2 tak opustí oba současní dva jezdci, jak Alex Marquez, tak Xavi Vierge. Místo Viergeho pojede Sam Lowes (od Gresiniho), kdo bude druhým jezdcem v týmu belgického pivního miliardáře, není zatím jasné.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama