Reklama

Scott Redding se vrací do mistrovství světa

Ex-pilot MotoGP (naposled s továrním motocyklem Aprilia) Scott Redding si na jednu sezónu vzal «dovolenou» z mistrovství světa a odskočil si do šampionátu BSB-Superbike. Zde je suverénním lídrem a tak je o něho enormní zájem v šampionátu WorldSBK.

Aktuálně má Redding dvě možnosti, kde by mohl závodit v sezóně 2020. A obě dvě jsou do továrních týmů! O 26-letého Brita - lídra šampionátu BSB - má enormní zájem továrna BMW, kde by společně se zkušeným Tomem Sykesem mohl utvořit dvojici snů!

Současný jezdec týmu Shauna Muira Němec Markus Reiterberger ani ve své druhé sezóně závodění v šampionátu WorldSBK nijak nepřesvědčil a je aktuálně až na 14. místě, když očekávání týmu splnil pouze v Assenu - zde byl 2x odmávnut v Top-6.

25-letý Němec ale má v bavorské továrně velmi silnou pozici, neboť jeho otec pracuje přímo ve vývojovém oddělení BMW jako jeho přední pracovník. Proto rozhodně neskončí na ulici, nýbrž bude základním článkem nového oficiálního týmu této značky v šampionátu EWC (MS-Endurance), který povede Werner Daemen - s ním se stal Markus Reiterberger třikrát šampionem IDM-Superbike.

Ale vraťme se nazpět ke Scottu Reddingovi: Pokud by se 14-násobný vítěz letošních závodů šampionátu MS-Superbike Alvaro Bautista opravdu rozhodl pro motocykl Honda v šampionátu WorldSBK na sezónu 2020, tak nejžhavějším kandidátem na druhého továrního pilota z Borgo Panigale je právě Scott Redding.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama