Reklama

Scott Redding: Most je nebezpečná trať

Tovární pilot Ducati Scott Redding testoval trať v Mostu a nebyl příliš nadšený bezpečností tohoto okruhu, neboť na dvou místech nejsou žádné únikové cesty.

Do šampionátu byl přidán závodní víkend v České republice, aby byl zachován počet 13 okruhů, i když dva poslední v Argentině a Indonésii jsou stále s otazníkem kvůli pandemii. Ovšem závod v České republice se bude konat už příští víkend a kritika ohledně bezpečnosti tratě na některých místech je hodně hlasitá. Po Italu Alexi Politovi - bývalý šampion IDM-Superbike - který doslova řekl před dvěma měsíci (po dvou závodech v rámci IDM): „Na této trati je několik bodů, kde je lepší nespadnout;“ se nyní ozval hlasitou kritikou právě aktuálně třetí jezdec šampionátu WorldSBK Scott Redding:

„Rozložení trati je velmi pěkné, v první zatáčce vlevo dali variantu ke snížení rychlosti, to by bylo v pořádku, ale tamní asfalt je velmi poškozený“, řekl Scott Redding a dodal: „Problém je v tom, že existují dva velmi nebezpečné úseky, téměř bez únikového prostoru. I když tam umístíte vzduchový plot, nemůžete problém vyřešit. A nepomůže ani to, že organizátoři rozloží přes 500 metrů vzdušného plotu, aby chránili bariéry. Také předělali několik úseků asfaltu.“

Reddingův úsudek je zajímavý z toho pohledu, že v roce 2019 závodil a vyhrál britský šampionát superbike, který se také jezdí na některých staromódních tratích: „Ale Most je mnohem horší“ , komentuje situaci Redding.

Není to trať světového šampionátu. Jel jsem tam se silničním V4 R a na některých místech jsem měl dojem, že už jsem byl příliš rychlý v souvislosti s bezpečnostní zónou,říká Redding. Myslím si, že se Superbikem pojedeme alespoň o 4-5 sekund rychleji. Mostecká trať není koncipována pro rychlosti, kterých můžeme dosáhnout se současnými motocykly. Chápu, že Dorna vynakládá velké úsilí, aby odjela dostatečný počet závodů a předvedla přijatelné mistrovství. Most ale není trať pro mistrovství světa“ , je hodně tvrdý ve svém hodnocení bývalý pilot MotoGP.

Zdroj: www.corsedimoto.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama