Reklama

Scott Redding: Další kariéra v MS-Superbike?

Scott Redding pojede v sezóně 2019 zřejmě WorldSBK, nebo může být testovacím pilotem Aprilie v MotoGP. 25-letý vícemistr světa Moto2 z roku 2013 musel v týmu Gresini Aprilia uvolnit místo na sezónu 2019 pro italského jezdce Andreu Iannoneho.

A co bude tedy se Scottem Reddingem dál? Návrat do Moto2 vidí Redding jako cestu nazpět. 184 cm vysoký Brit říká: „I když bych se stal 2019 mistrem světa v této kubatuře, tak mě nikdo do MotoGP nazpět nevezme“.

Zbývají mu dvě možnosti, stát se testovacím pilotem v MotoGP pro Aprilii, nebo odejít do MS-Superbike.

Smlouvu pro Bennetts British Superbike Championship (BSB) odmítl: „To byl byl příliš velký sestup“, je názoru jezdec pocházející z Gloucestershire.

„Je mně 25 a jsem hloupý jak psí hovno. Nemám žádnou školu, takže bych nemohl ani nastoupit do zaměstnání, i kdybych chtěl. Narodil jsem se k motocyklovému závodění a jsem vyučen motocyklovým jezdcem. To je můj problém. Nemohu jen tak prostě odejít“, vysvětluje svou situaci Redding, který se 22. června 2008 stal v Doningtonu nejmladším vítězem Grand Prix v historii silniční mistrovství světa - vyhrál ve věku 15 let 6 měsíců a 18 dnů. .

„O normálním životě nemám v některých věcech ani potuchy. Tak to prostě je a já to vím. Proto si musím opravdu dobře promyslet, co bude nejlepší pro mou další budoucnost. Potřebuji něco, co mě udělá happy a co mě aspoň trochu zajistí pro budoucnost. Nejraději bych ale dál závodil“, říká hodně otevřeně Redding.

Redding má dle svého manažera Michaela Bartholemyho nabídku pro WorldSBK od týmu Red Bull Honda a ještě od jedné továrny (Aprilia?).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama