Reklama

Scott Redding 2018 továrním pilotem Aprilie

Britský jezdec Scott Redding našel své místo ve startovním poli kubatury MotoGP na rok 2018, když bude továrním pilotem Aprilia Factory a týmovým kolegou Aleixe Espargara.

Při GP na Sachsenringu to vypadalo, že po 4 letech v MotoGP se bude muset Scott Redding (rok na Gresini-Honda, rok s Marc VDS-Honda, dvě sezóny u Pramac Ducati) poohlédnout po jiné závodní sérii, dokonce to vypadalo na přestup do MS-Superbike.

Pak se dokonce uvažovalo o tom, že se vrátí k týmu Marc-VDS-Honda, neboť vedle Franca Morbidelliho je volné místo - po přestupu Jacka Millera k týmu Pramac Ducati. Nyní obdrží Redding, trojnásobný vítěz GP-Moto2 tovární smlouvu - u Aprilie.

Ředitel závodního oddělení továrny Aprilia Romano Albesiano sice ještě v Brně tvrdil, že existuje šance na prodloužení smlouvy se Samem Lowesem, ale jeho performance zůstává i nadále za očekáváním týmu.

Pro Aprilii je Redding vedle Aleixe Espargaró velmi dobrou volbou, v dešti má určitě v každém závodě šanci na pódiové umístění. Navíc určitě nasbíral jak u Hondy, tak u Ducati důležité zkušenosti a ty mohou pomoci při dalším vývoji továrního motocyklu Aprilia.

Jedno je jisté: Díky přestupu Reddinga k Aprilii hodně stouply šance Němce Stefana Bradla, aby mohl 2018 slavit comeback do královské kubatury MotoGP v týmu Marc VDS.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama