Reklama

Scott Deroue ukončil překvapivě kariéru

Nejúspěšnější jezdec kubatury Supersport 300 - dle počtu vítězství a zisku pódiových umístění - Nizozemec Scott Deroue ukončil hodně překvapivě závodní kariéru. Ačkoliv během posledních let vždy skončil celkově v Top-3, tak na letošní rok nesehnal ani tým a ani motorku.

Od rok 2010 závodil Scott Deroue na mezinárodní úrovni: První čtyři roky jezdil IDM a také v Red Bull Rookies Cupu, který 2012 ukončil jako druhý za Florianem Altem, což mu pomohlo uskutečnit skok do MS-Moto3 s týmem RW Racing - 2014 byla jeho první sezóna v Grand Prix, ale dokončil ji bez jediného bodu.

2015 jezdil mladý Nizozemec britský šampionát Moto3 za tým Redline KTM a stal se šampionem. O rok později opět zůstal ve Velké Británii, ale za tým Tsingato závodil s motocyklem MV Agusta v kubatuře Superstock 600.

Po těchto dvou letech v Anglii přešel Deroue 2017 do tehdy nové kubatury Supersport 300 a hned se etabloval ve špičkového jezdce. V následujících čtyřech letech odjel celkem 39 závodů a v nich byl 20x odmávnut v Top-3, získal celkem šest vítězství a celkově obsadil 3., znovu 3. místo a dvakrát se stal více-mistrem světa.

Mimochodem: Stejný počet šesti vítězných závodů má na svém kontě i ex-mistryně světa Ana Carrasco, ale ve statistice dojetých závodů v Top-3 je Carrasco za Derouem hodně vzadu.

Přes tyto skvělé výsledky ale nenašel 25-letý Nizozemec na sezónu 2021 žádný tým s kvalitní motorkou, který by byl schopný akceptovat jeho finanční požadavky.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama