Reklama

Saša Pelikánová je připravena na Portimao

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelikánová se po takřka dvouměsíční letní přestávce vrací do světového šampionátu Supersport 300 a o nadcházejícím víkendu se představí v portugalském Portimau.

Devatenáctiletá rodačka z Brna využila pauzu mezi jednotlivými závodními víkendy k fyzickému tréninku i testování v sedle závodního motocyklu. Část z letních měsíců ovšem strávila i rekonvalescencí po pádech během sezónních testů.

„Věnovala jsem se hlavně tréninku na motorce. Byla jsem si dokonce zatrénovat na francouzském okruhu v Magny-Cours, abych byla připravená na závody, které tam pojedeme na konci září,“ uvedla Pelikánová před nadcházejícím závodním víkendem v portugalském Portimau.

„V Portimau jsem měla s týmem dvoudenní test, který se mi bohužel vůbec nepovedl. Během obou dnů jsem měla kontakty s jinými jezdci, které vedly k nepříjemným pádům. Po prvním pádu, kdy mě srazil jiný jezdec, jsem měla výpadek paměti a velkou bolest hlavy. Při druhém pádu jsem si zase narazila nohu. Naštěstí jsem měla dva týdny na to, abych se dala dohromady, a teď už se můžu plně soustředit na závodní víkend. Chtěla bych poděkovat partnerům, zvlášť společnosti DG Corse, která mi po mém pádu v Magny-Cours, kdy jsem si zničila přilbu Shoei, dodala nový model, a PSÍ Hubík, jejichž odolná kombinéza vybavená airbagem zabránila, abych si při pádech přivodila vážnější zranění,“ konstatovala Pelikánová, která je tak připravená na nadcházející závodní víkend.

Ten bude pro závodnici týmu Kawasaki GP Project již sedmou zastávkou v její premiérové sezóně ve světovém šampionátu Supersport 300.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama