Reklama

Sandro Cortese zůstává v Moto2: 2018 buď CarXpert nebo Forward

Ex-mistr světa Sandro Cortese (27) chce během závodního víkendu GP v Misanu podepsat smlouvu do MS-Moto2. Vedle týmu Forward ale existuje ještě možnost u švýcarského týmu CarXpert-Team (s KTM)!

Sandro Cortese chce mít o své budoucnosti jasno už během následujícího víkendu, kdy se koná «Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e delle Riviera di Rimini».

Mistr světa Moto3 z roku 2012 (na KTM) a sedminásobný vítěz závodu Grand Prix (2x v 125-kách a 5x v Moto3) je těsně před podepsáním smlouvy do kubatury Moto2.

Německý jezdec pojede buď v týmu Forward Racing (má svou základnu ve Švýcarsku!) nebo rovněž u Švýcarů manažéra Freda Corminboeufa - CarXpert.

Jednání s týmem Forward jsou už hodně daleko, zde se čeká pouze na okamžik, až se současný jezdec Luca Marini stane oficiálně členem SKY VR46. Týmovým kolegou Corteseho bude pravděpodobně Lorenzo Baldassarri, který měl sice z Forwardu namířeno k Sitovi Ponsovi, ale ten se rozhodl místo Itala angažovat Héctora Barberu.

V Silverstone ovšem jednal Cortese také s Fredem Corminboeufem, neboť u něho v týmu CarXpert je po odchodu Toma Lüthiho do MotoGP stále ještě jedno volné místo a tým hledá týmového kolegu k Samu Lowesovi.

Cortese závodil 2007, 2008 a 200p za tým Caffè Latte-Interwetten - v MS 125 ccm, a také pochopitelně s motocyklem KTM.

O všem se ale rozhodne až potom, jaké řešení zvolí hlavní sponzor Interwetten. Ten totiž v první řadě odchází s Tomem Lüthim do MotoGP a v malých kubaturách chce dle svého vyjádření v paddocku Silverstone závodit pouze s Philippem Öttlem v MS-Moto3.

To by se ale dle Corteseho mohlo změnit, pokud by se našel německy mluvící jezdec.

V tomto roce závodí vedle Toma Lüthiho v týmu «CarXpert & Garage Plus Interwetten» rovněž Jesko Raffin a Iker Lecuona - ale úspěchy se zatím nedostavily.

Pokud by Cortese opravdu závodil za Švýcary, bylo by to potřetí v řadě, kdy by měnil značku motocyklu: 2013, 2014, 2015 a 2014 v týmu Intact na Kalexu, 2017 se Suter, a na rok 2018 je u Švýcarů plánován motocykl KTM.

Rakouská firma má ale zájem pouze v případě, že za Švýcary pojedou opravdu dva Top piloti: Vedle už podepsaného Sama Lowese je ze strany KTM zájem o Dominique Aegertera.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že Sandro Cortese zakotví spíše u druhého švýcarského týmu Forward Racing, ten je sice vedený jako tým italský, ale domovské sídlo tohoto týmu majitele Giovanni Cuzariho se nachází ve švýcarském Tessinu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama