Reklama

Šampionát supersportů ještě neskončil

32-letý Turek Kenan Sofuoglu se stal jezdící legendou kubatury WorldSSP: 5 titulů mistrů světa, 38 vítězných závodů, 77 umístění v Top-3, 30 Pole-Position a 28 nejrychlejších kol v závodě - k této bilanci není snad třeba komentáře.

Zatímco Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) byl už korunován letošním šampionem, tak o druhém místě není stále ještě rozhodnuto. Trojici jezdců Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing) Jules Cluzel (MV Augusta) a PJ Jacobsen (Honda World Supersport Team) dělí pouhých 7 bodů.

Přičemž pro Švýcara Krummenachera to bude loučení se šampionátem WorldSSP, neboť na sezónu 2017 postoupí o level výše, do WorldSBK. Cluzel neví, kde bude příští sezónu jezdit a to stejné platí o PJ Jacobsenovi. Ten dostal «košem» od týmu Leopard v MS-Moto2 (přednost dostal Dominique Aegerter) a jelikož o něj není zájem ani v jiném týmu tohoto šampionátu, tak se musí US-Boy rozhlédnout po nějakém místě v současném seriálu WorldSSP a to nebude zas tak snadné, zvláště proto, že současný tým na 99% zřejmě v tomto šampionátu končí.

Kyle Smith (CIA Landlord Insurance Honda) pak uzavírá Top-5, ale vloni v Kataru vyhrál a naposled v Jerezu stál na pódiových stupních.

Zatímco Lorenzo Zanetti bude znovu pilotovat motocykl MV Agusta stáje GRT, tak jeho značkový kolega Gino Rea, který si při crashi v Jerezu zlomil ruku, bude v Kataru chybět. Naopak tovární bike MV Agusta bude mít v Kataru k dispozici pětinásobný mistr Itálie CIV-SSP Massimo Roccoli.

Alex Baldolini (Race Department ATK#25) se po zranění, kvůli kterému nestartoval na jihu Španělska, opět vrací do závodů. A nesmí se podceňovat ani Ayrton Badovini (GEMAR Balloons - Team Lorini).

Podkubatura FIM Europe Supersport Cup bude pochopitelně v Kataru chybět - finálový závod se uskutečnil už v Jerezu, takže startovní pole bude pod světly poněkud chudší.

Český zástupce by se rád rozloučil? s tímto šampionátem umístěním v Top-10 a vylepšil si tak dosavadní 15. místo v celkové klasifikaci a napravil tak poněkud pošramocenou reputaci v druhé polovině letošní sezóny, když pouze jednou - na okruhu Magny Course - během posledních šesti závodů dokázal dojet v Top-15.

Pořadí v šampionátu WorldSSP

01- Kenan Sofuoglu – Kawasaki Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R - 196 bodů - mistr světa 2016
02- Randy Krummenacher – Kawasaki Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R - 129
03- Jules Cluzel – MV Agusta Reparto Corse – MV Agusta F3 675 - 126
04- PJ Jacobsen – Honda World Supersport Team – Honda CBR 600RR - 122
05- Kyle Smith - CIA Landlord Insurance Honda - Honda CBR600RR - 100
06- Gino Rea - GRT Racing Team - MV Agusta F3 675 - 81
07- Ayrton Badovini - Gemar Balloons - Team Lorini - Honda CBR600RR - 76
08- Federico Caricasulo – Bardahl Evan Bros Honda Racing – Honda CBR 600RR - 75
09- Alex Baldolini – Race Department ATK#25 – MV Agusta F3 675 - 74
10- Niki Tuuli - Kallio Racing - Yamaha YZF R6 - 60
A dále:
15- Ondřej Ježek – Team GoEleven – Kawasaki ZX-6R - 36



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama