Reklama

Šampionát Alpe Adria začal na okruhu Motorsport Arena Oschersleben

Prvními dvěma volnými tréninky byl zahájen čtvrtý letošní závodní víkend šampionátu Alpe Adria, který se jede na německém okruhu Motorsport Arena Oschersleben.

V nejslabší kubatuře SSP300 se dnes představilo celkem 37 jezdců a nechyběli - teprve podruhé v letošní sezóně - ani nejlepší dva Češi, Oliver König a Vojtěch Schwarz, tedy účastníci letošního šampionátu WorldSSP300. Nejrychlejším jezdcem pátečních tréninků byl Nizozemec Rick Dunnik (Yamaha) časem 1:37.799 min. Druhý skončil hodně překvapivě Slovák Maxim Repák (Kawasaki) +0.448 sec., třetí byl v pátek klasifikován Oliver König (Kawasaki) +0.459. Top-5 dokompletovali Nizozemec Thom Molenaar (Yamaha) a Top-5 dokompletoval Belgičan Sasha de Vits (Yamaha). Následovali 3 Češi: Miroslav Hřava, lídr šampionátu Jiří Nespěšný a Vojtěch Schwarz (všichni Kawasaki).

V STK 600, tedy druhé nejvíce obsazené kubatuře (35 startujících) zajel lídr šampionátu Richard Bodis z Maďarska čas 1:32.394 min, za ním skončili Němec Thomas Eder (+0,140), a jako třetí a především Čech Jiří Mrkývka (+1.316). Top-5 vytvořili ještě další český jezdec Jaromír Chlup a finská jezdkyně Jasmin Sarjos (všichni Yamaha). V Top-10 jsme ještě zapsali dalšího Čecha Michala Chalupu.

Skvělý comeback si dnes připsal na své konto Michal Filla, který s motocyklem BMW zajel v STK 1000 čas 1:27.687 a byl o 0.007 rychlejší než Christofer Bergman (Yamaha). Třetí skončil v pátek Němec Arnaud Friedrich (BMW) + 0.487. Dva Poláci Marek Szkopek a Kamil Krzemien (oba Yamaha) ještě vytvořili Top-5. Lídr českého mistrovství Michal Prášek byl dnes sedmý (BMW; +2.909 sec.).

V královské kubatuře šampionátu Alpe Adria, tedy SBK, byl dnes nejrychlejším Švéd Christofer Bergman (Yamaha) časem 1:27.236 a za ním se umístil na druhém místě náš Karel Hanika (BMW) +0.205. Třetí je prozatím lídr šampionátu Polák Pawel Szkopek (Yamaha) +0.588, Top-5 kompletují Rakušan Phillip Steinmayr (Yamaha) a lídr českého šampionátu Ondřej Ježek (BMW). V elitní desítce jsou ještě Rakušan Nico Thöni (BMW), Slovinec Marko Jerman (Ducati), Poláci Ireneusz Sikora a Bartlomiej Lewandowski (oba BMW) a Fin Ville Valtonen (Yamaha).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama