Reklama

Šampionát Alpe Adria se přehoupl do II. poloviny

Do své II. poloviny se přehoupl šampionát Alpe Adria, o víkendu se pojede v německém Oscherslebenu na okruhu pojmenovaném jako Motorsport Arena Oschersleben. Tato trať je dlouhá 3,667 km a má celkem 14 zatáček.

V šampionátu nejslabší objemové kubatury SSP300 je následující průběžné pořadí: Vede se slovenskou licencí jezdící Jiří Nespěšný (SVK-Kawasaki) se ziskem 73 bodů, druhý je mladík Miloslav Hřava (CZE-Kawasaki) - 66, třetí pak Maďar Mate Szamado (HUN-KTM) - 63 a na čtvrtém místě David Kubáň (CZE-KTM) - 62. Top-5 kompletuje Ital Manuel Rocca (ITA-Yamaha) - 55. Následují s touto kubaturou se pomalu loučící Oliver König (CZE-Kawasaki) - ten se ale letos soustředí především na WorldSSP300, a 3 Nizozemci v pořadí Jeffrey Buis (Kawasaki), Ruben Cornelis Bijman (Yamaha) a Colin Velthuizen (Kawasaki), elitní desítku uzavírá domácí Troy Beinlich (Kawasaki).

V šampionátu STK 600 - tato kubatura je doslova nabitá (startuje v ní mezi 30 až 40 jezdci) vede suverénně Maďar Richard Bodis (HUN-Yamaha) se ziskem 145 bodů. Ten ze 6 odjetých závodů letos 5x vyhrál, přičemž v posledních čtyřech nepoznal hořkost porážky. Druhý je s rakouskou licencí závodící Němec Thomas Eder (GER-Yamaha) - 61, třetí pak Rakušan Kevin Ranner (AUT-Yamaha) - 58. Jako čtvrtý následuje Polák Marceli Bezulski (POL-Yamaha) - 43 a Top-5 kompletuje první Čech v této kubatuře a tím je Jiří Mrkývka (CZE-Yamaha) - 42. Chorvat Martin Vugrinec (CRO-Yamaha) je šestý, Polák Mariusz Juszczak (POL-Yamaha) sedmý, a následují Fin Felix Nassi (Yamaha), Nizozemec Joep Overbeeke (NED-Yamaha) a Top-10 kompletuje teprve druhý Čech v celkovém pořadí Jaromír Chlup (CZE-Yamaha).

Kubatura STK 1000 má letos nového krále, když kvůli zranění hned z úvodního závodu se zatím letos v závodech nepředstavil loňský suverén Michal Filla. Ten na Pannonia Ringu sice byl, ale pouze objel volné tréninky a nyní by chtěl zkusit comeback, takže mu přejeme úspěšný návrat do sedla závodního motocyklu. V průběžné klasifikaci vede vítěz posledních pěti závodů Christofer Bergman (SWE-Yamaha) - 125 bodů, druhý je domácí Arnaud Friedrich (GER-BMW) - 109 a třetí Kamil Krzemien (POL-Yamaha) - 93. Nejlepší Čech Michal Prášek (CZE-BMW) má bodů 50 a je čtvrtý, Top-5 kompletují další český zástupce Michal Šembera (CZE-BMW) a Polák Marek Szkopek (POL-Yamaha), oba se 44 body. Na 7. místě je Slovák Tomáš Svitok (SVK-Yamaha), osmý potom Maďar Mate Laczko (Suzuki) a Top-10 kompletují Švýcar Florian Husler (Kawasaki) a Ital Vittorio Iannuzzo (Yamaha).

V královské kubatuře šampionátu Alpe-Adria SBK vede ex-pilot WorldSBK Polák Pawel Szkopek (POL-Yamaha) - 110 bodů, který sice moc nevyhrává, ale zato pravidelně dojíždí v Top-3. Má náskok 19 bodů na dva Čechy: Karla Haniku (CZE-BMW) a Ondřeje Ježka (BMW-BMW), který rovněž sbírá pravidelně body. Jelikož závodní stáj Fany Gastro BMW vynechává letošní prestižní závod EWC 8Hours of Suzuka, tak se Hanika a Ježek mohou plně soustředit na konečný úspěch v Alpe-Adria SBK. Čtvrtý je velezkušený Slovinec Marko Jerman (SLO-Ducati) - 50, Top-5 pak kompletuje Philipp Steinmayr (AUT-Yamaha) - 45. V elitní desítce průběžného pořadí ještě najdeme Fina Ville Valtonena (Yamaha), Rakušana Hannese Schafzahla (Kawasaki), Poláka Patryka Kosiniaka (Yamaha), Švýcara Yvese Lindeggera (Yamaha) a elitní desítku uzavírá Čech Jiří Brož (Ducati).

Pravidelnou součástí šampionátu Alpe Adria na okruhu v Oscherslebenu je i mistrovství světa Side, a akrobaty na tříkolových motocyklech zde čeká čtvrté a páté měření sil letošní sezóny, tedy SprintRace a GoldRace.

Stav šampionátu po 3 z 10 závodních jízd: 1. Reeves/Wilkes (GBR-Adolf RS Yamaha), 65 bodů. 2. Birchall/Birchall (GBR-LCR Yamaha), 58. 3. Päivärinta/Veräväinen (FIN-LCR Yamaha), 57. 4. Schlosser/Fries (SUI-LCR Yamaha), 42. 5. Christie/Christie (GBR-LCR Yamha), 31. 6. Wyssen/Hofer (SUI-LCR Yamaha), 28. 7. Endeveld/Remme (NED-Adolf RS Kawasaki), 21. 8. Streuer/Rousseau (NED/FRA-LCR Kawasaki), 20. 9. Rutz/Bosch (SUI/GER-LCR Yamaha), 16. 10. Remse/Wechselberger (SLO/A-Adolf RS Yamaha) a Leglisse/Clement (FRA-LCR Yamaha), oba 15. 12. Archer/Thomas (GBR-Adolf RS Yamaha), 11. 13. Sattler/Neubert (GER-Adolf RS Kawasaki), 10.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama