Reklama

Šampionát Alpe Adria má nového promotéra

Původně chtěl promotér Alpe Adria International Motorcycle Championshipu v motocyklových silničních závodech Lutec Racing pořádat tyto závody 5 let, nyní ale po pouhých 2 letech předčasně vše ukončil a to bez udání důvodů.

Faktem je, že za jeho promotérství šla úroveň šampionátu hodně nahoru: Šampionát bylo možno sledovat na Live Streamingu, fungoval Live Timing, přibyly nové okruhy jako nizozemský Assen nebo německý Oschersleben. Ovšem v sobotu přišla mailem oficiální zpráva, že firma Lutec Racing už v následujících sezónách nebude promotérem motocyklového šampionátu.

Jelikož se tato «jobovka» neoficiálně rozkřikla v paddocku AAIMC už během předposledního závodního víkendu letošního ročníku, tak mohlo ředitelství šampionátu reagovat a připravit se na budoucnost.

A tak v době oficiálního oznámení chorvatského Lutecu Racing už bylo naštěstí připraveno řešení: Italská firma SH-Group z Brescie a Alpe Adria International Motorcycle Championship (AAIMC) se dohodly, že šampionát bude pokračovat a připojí se k němu ještě švýcarský národní šampionát, takže přibudou zřejmě některé nové okruhy a zvětší se tak pochopitelně i konkurence.

Už 7. prosince bude ve Vídni jednání a měl by být brzy zveřejněn nový kalendář na sezónu 2020.

Jen připomínám, že bývalý šampionát byl termínově totožný s českým mezinárodním mistrovstvím, takže ve hře bude začátkem prosince ve Vídni i české mistrovství.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama