Reklama

Sam Lowes je po těžkém pádu minimálně 4 týdny out

Během dvoudenních testů (10./11. února) prostřední kubatury Moto2 v Jerezu de la Frontera měl těžký pád britský jezdec týmu «Estrella Galicia 0,0 Marc VDS» Sam Lowes. 29-letý pilot bude až 4 týdny «mimo hru», takže musí vynechá jak oficiální testy IRTA, tak úvodní závod sezóny v Kataru.

Britský pilot, který má bohužel přezdívku «král crashů», si přivodil komplikované zranění pravého ramene. Sam Lowes po tomto testovacím incidentu odcestoval do Barcelony, kde se v nemocnici Hospital Universitary Dexeus podrobil speciálnímu vyšetření u Dr. Xaviera Mira. Zde bylo po rentgenovém vyšetření a po vyšetření magnetickou rezonancí konstatováno, že mistr světa WorldSSP 2013 utrpěl zlomeninu a dislokaci pravého ramene a došlo k přetržení ramenních vazů.

První fázi Lowesova zotavení bude především odpočinek, potom budou následovat radiologická a ultrazvuková vyšetření a teprve potom se podrobí aktivní terapii.

Sam Lowes tak určitě vynechá následující testy IRTA v Jerezu (19.-21. února), stejně jako ta následující v Kataru (28.února - 1.března). A nepřipadá pro něho v úvahu ani sezonní premiéra v Losailu (8. března). Jezdec týmu «Estrella Galicia 0,0 Marc VDS» by ale mohl v případě pozitivního průběhu rehabilitace stihnout druhý závodní víkend letošní sezóny v Buriramu (22. března).

Jako náhradníci jsou připraveni buď Ital Mattia Pasini nebo Němec Sandro Cortese.

Zdroj: TZ týmu Marc VDS



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama