Reklama

Salačova nejlepší kvalifikace v sezóně

Druhým dnem pokračoval letošní čtvrtý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP na okruhu ve španělském Jerezu.

Na trať opět vyjel v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač pátý, a poprvé v sezóně postoupil přímo do Q2, kde vybojoval dvanácté místo.

Poslední trénink znamenal pro Filipa páté místo a opět časové zlepšení oproti předchozímu tréninku. „Ráno ve třetím tréninku se mi podařilo zajet pátý čas, zajel jsem dvě rychlá kola po sobě a postoupil jsem rovnou do Q2, to bylo super,“ oddechl si Filip a mohl poprvé v sezóně sledovat Q1 jen z pozice diváka. V kvalifikaci nasadil s týmem nejdříve tvrdší sadu pneumatik a podařilo se mu zajet dobré kolo, to bohužel již nestihl vylepšit a výsledkem je dvanáctá pozice.

„Pro kvalifikaci jsme nic neměnili, do prvního výjezdu jsem měl horší pneumatiky a zajel jsem čas okolo 1:46,5, byla to tvrdší sada. To bylo docela dobré a držel jsem se okolo osmého místa. Když jsme vyjeli podruhé, tak jsem absolutně nevěděl, že zbývá tak málo času. Bavili jsme se, že je to čas na jedno kolo, říkal jsem si, že je to dobré, ale když jsem vyjel, projeli jsme cílem sekundu po limitu, ani jsem neviděl šachovnicovou vlajku. Pokračoval jsem v tom kole dál, jel jsem myslím za Masiou a zajel jsem čas 1:46,2. Ten se mi bohužel nepočítal, je to škoda, protože by to bylo zhruba na sedmé místo. Takhle jsem dvanáctý, nevadí, je to dobrá pozice, lepší než dvacátá jako v předchozích závodech. Je to moje nejlepší kvalifikace letošního roku. Teď nám nezbývá než se připravit na závod a doladit nastavení, aby se dalo dobře předjíždět. Už se těším na zítra, děkuji všem, kteří mi věří,“ okomentoval dnešní kvalifikaci Salač.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama