Reklama

Salač a Kornfeil před domácím závodem Grand Prix

Pro oba dva české piloty týmu Redox PrüstelGP Jakuba Kornfeila a Filipa Salače je «Monster Energy Grand Prix České republiky» na idylickém Masarykově okruhu domácí Grand Prix.

Nejzkušenější pilot kubatury Moto3 a lokalmatador Jakub Kornfeil má na brněnský okruh fantastické vzpomínky z loňské sezóny, když si zde po zisku Pole-Position vyjel stupně vítězů za třetí místo. 26-letý český jezdec chce minimálně na pódium dosáhnout i letos. Pro Kornfeila to bude v Brně jubilejní 10. start v kubatuře «Lightweigth».

Jeho 17-letý krajan Filip Salač bude na startovním roštu v Moto3 už podruhé, vloni zde závodil s «wild card», ovšem moc se mu nedařilo. To by letos pochopitelně mělo být úplně jinak, a cílem bývalého pilota Red Bull Rookies Cupu je umístění v Top-10.

Naposled na domácím závodě jejich týmu Sachsenringu se oběma bodově dařilo - 10. Kornfeil; 13. Salač - cíle pro Brno jsou ale pochopitelně minimálně o level vyšší.

Jakub Kornfeil #84: „Jsem obrovsky motivován. Udělal jsem po fyzické stránce v přípravě maximum, připravoval jsem se i mentálně. Jsem připraven na 100% a dám do toho všechno. Chtěl bych být rychlý už od samotného začátku, a to bude hodně důležité. Už ve čtvrtek začneme pracovat na motocyklu. Velmi se těším na skvělou atmosféru a chtěl bych všem dokázat, co všechno umím.“

Filip Salac #12: „Těším se na svou domácí Grand-Prix, což pro mě znamená zvláštní závod. Kromě čtyř dnů dovolené jsem celou přestávku intenzivně trénoval. Doufám, že mí fanouškové budou na mě hrdi. Samozřejmě doufáme na výborný výsledek a to v Top-10.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama