Reklama

Rozhodnutí padne v pondělí nebo v úterý

Rozhodnutí «Court of Appeal», která dnes zasedala v hlavním sídle FIM ve švýcarském Miesu u Ženevy, padne v pondělí nebo v úterý.

Na jednání «Commission du jury d’appel international» ve složení Anand Sashidharan (Indie), Lars Nilsson (Švédsko) a Sakari Vuorensola (Finsko) byli přítomni rovněž všichni čtyři zástupci továren, tedy Aprilie, Hondy, KTM a Suzuki, konkrétně Massimo Rivola, Alberto Puig, Mike Leitner a Davide Brivio, kteří protest proti výsledku podali. Továrnu Ducati pak dnes zastupovali Gigi Dall’Igna a Fabiano Sterlacchini (technický koordinátor u Ducati).

Až do rozhodnutí této «Commission du jury d’appel international» je výsledek úvodního závodu v Kataru kubatury MotoGP neoficiální a platí pořadí 1. Dovizioso, 2. Marquez, 3. Rins...6. Petrucci.

Dall’Igna se po dnešku nechal slyšet: „Je to tady jak na “Divokém Západě„.

Podobný “spoiler„ použila Yamaha při GP Valencie, ale ani Viňales a ani Rossi neviděli cílovou šachovnici, takže žádný protest se nekonal. A opravdu se v případě Yamahy jednalo pouze o odvod vody...

Jedno je jisté! Pokud bude tento “spoiler" označen jako nepovolený, tak následuje jediná možnost: Diskvalifikace Doviziosa a Petrucciho, neboť Miller do cíle nedojel.

V každém případě musí být oficiální výsledek GP Kataru oznámen dříve, než začne druhý závod letošní sezóny, tedy GP Argentiny.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama