Reklama

Rovněž druhý vzorek Iannoneho byl pozitivní

«AKTUALIZOVÁNO» Ani výsledek vzorku «B» nepřinesl podle očekávání žádnou převratnou změnu a jen se potvrdil výsledek vzorku «A». Analýza byla provedena v laboratoři WADA v městečku Kreischa u Drážďan, oba vzorky přinesly stejný výsledek, stejný steroid (drostanolon), jen jeho koncentrace byla nižší.

Přítomni u analýzy vzorku «B» byli Iannoneho advokát Antonio De Rensis a také expert z turinské univerzity doktor Alberto Salomone, kterého si vzal tovární pilot Aprilie jako odborného poradce.

To znamená v praxi, že pozastavení činnosti u Iannoneho je nyní 100% platné a může je zrušit pouze «nejvyšší soudní dvorec v Lausanne» (CAS).

Andrea Iannone má nyní možnost nechat se vyslechnout u CASu, ovšem musí se pokusit přesvědčit tento «nejvyšší soudní dvorec v Lausanne» o své nevině.

V rozhovoru pro «La Gazzetta dello Sport» Andrea Iannone jasně říká, že vědomě nic nebral a drostanolon se mu musel dostat do těla pomocí potravin nevědomky, když se 5 týdnů stravoval v Asii během podzimního pacifického pobytu.

Šéf závodního oddělení Aprilia Racing Massimo Rivola pak včera v rozhovoru pro Sky Sports jasně řekl, že jedinou skutečnou náhradou za Iannoneho je současný testovací pilot Aprilie Bradley Smith z Velké Británie a jako alternativa je připraven také Čech Karel Abraham .

Iannoneho právník Antonio de Renzis uvedl, že koncentrace drostanolonu byla pouhých 1,150 nanogramů pro mililitr, což je «velmi malé množství» a na tom chce Iannone a jeho právníci postavit celou obhajobu v Lausanne u CAS.

Ještě předtím se ale musí 30-letý Ital pokusit obhájit před «FIM International Disciplinary Court» (IDC), zatímco CAS v Lausanne - «nejvyšší soudní dvorec v Lausanne» - je úplně poslední instancí.

CAS má potom k dispozici časové období trvající až 45 dní, aby definitivně rozhodl o délce trestu pro Iannoneho, resp. o jeho omilostnění. Andrea Iannone tak bude určitě chybět na testech IRTA v Sepangu; pokud by ale CAS rozhodl v jeho prospěch, tak by italský tovární pilot Aprilie stihl oficiální testy IRTA v Kataru ještě před prvním závodem letošního mistrovství světa.

Jak sami vidíte, celá situace je hodně zamotaná a uvidíme, jak to vlastně všechno dopadne. V nejhorším případě to také může znamenat konec Iannoneho kariéry jako motocyklového závodníka, v tom nejlepším pak může jmenovaný pilot počítat s nějakým nízkým trestem (jeden, tři nebo šest měsíců).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama