Reklama

Rossiho plány pro «sportovní důchod»

Valentino Rossi bude i nadále závodit. Devítinásobný motocyklový mistr světa ovšem z motocyklu přesedlá do závodního vozu GT a 2022 pojede s Audi evropskou sezónu závodního seriálu «Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS».

Při závodě 12-h-Gulf v Abu Dhabi musel být Valentino Rossi minulý víkend ještě v dobrovolné izolaci, neboť byl v kontaktu s pozitivní osobou na Coronavirus.

Tento týden potvrdil «VR46» své sportovní plány na tento rok, takže je jisté, že se legendární #46 ze startovních listin neztratí.

Rossi bude absolvovat kompletní evropskou sezónu závodního seriálu «Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS» za Team WRT Audi, který od roku 2011 získal celkem 28 týmových a jezdeckých titulů. Tento belgický tým dominoval především ve Sprint-Cupech.

Během svého života už Rossi absolvoval v sezóně 2012 dva vytrvalecké závody v Monze a na Nürburgringu. Rossiho první test v autě se uskuteční 7. a 8. března na okruhu Circuit Paul Ricard ve Francii. Nová sezóna začne o víkendu 30. dubna/1. května v Brands Hatch.

V této závodní sérii jezdí vozy GT3. Nejznámějšími jezdci jsou například Mirko Bortolotti, Jules Gounon a Maro Engel. Highlightem je 24-hodinovka ve Spa-Franchorchamps v Belgii.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama