Reklama

Rossiho budoucnost bude jistá v červenci

Zatímco po měsíci nucené přestávky se znovu otevřela vrata Rossiho ranče v Tavulii a jezdci «Academy VR46» mohli opět v pondělí vyjet k tréninku, tak další závodní budoucnost «The Doctora» by měla být jasná v červenci, tedy ještě před prvním závodem MotoGP letošní sezóny.

Továrna Yamaha garantovala Rossimu třetí tovární motocykl Yamaha, když tovární tým této značky vytvoří na sezóny 2021 a 2022 Španěl Maverick Viňales (25) a Francouz Fabio Quartararo (21).

V satelitním týmu Yamahy (Petronas Yamaha SRT), tedy zřejmě pojede Ital Franco Morbidelli (25) a jeho týmovým kolegou by mohl být právě Valentino Rossi (41).

Razlan Razali (týmový manažer Petronas Yamaha SRT) na toto téma uvádí: „Na sociálních sítích se mě každý ptá, kdo příští rok nahradí Fabia; abych byl upřímný, máme několik jezdců pod drobnohledem, z mistrovství světa Moto2 a samozřejmě i z našeho týmu, jedním z nich je Xavi Vierge.“

Protože v tuto chvíli neexistují žádné závody, tak šéf asijského týmu Razali neskrývá, že Valentino Rossi je nejvíce uvažovanou hypotézou: „Je to hodně otevřená záležitost, oficiální oznámení bude učiněno v červenci, maximálně do začátku srpna. Právě teď a je to upřímná odpověď, nevíme. Zvažujeme všechny možnosti, myslím, že do července nebo srpna budeme muset rozhodnout, kdo nahradí Fabia.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama