Reklama

Rossi chce mít testovací tým Yamahy v Evropě

Multišampion Valentino Rossi se už několik sezón snažil přesvědčit Yamaha Factory - o vybudování testovacího týmu této továrny, který bude mít svou hlavní centrálu v Evropě. Nyní se mu to zřejmě podařilo.

Jak všichni pravidelní čtenáři našeho webu dobře vědí, tak většina továrních týmů z královské kubatury má své evropské testovací týmy s evropskými piloty: Ducati Corse se spoléhá na Michele Pirra, HRC nyní na Stefana Bradla, Suzuki pak angažovala Sylvaina Guintoliho, KTM už dlouho věří testovacím schopnostem Miky Kallia.

Pouze Yamaha spoléhá na dva Japonce, už 37-letého Katsuyukiho Nakasugu a mladého 21-letého Kohtu Nozaneho. Oba dva ale testují především v Asii - Sepang, Motegi - a to je právě ten „kámen úrazu“. Oba dva jmenovaní totiž zaostávají za nejlepšími 2,3 sekundy a tak nemohou ty jemné detaily správně ohodnotit. Dle mínění odborníků nesmí být ten správný testovací pilot pomalejší než je rozdíl 0,5 - 1 sekunda na 1 kolo od stabilních pilotů z MotoGP.

Yamaha Factory chtěla už na letošní rok angažovat Itala Michele Pirra, ten ale s díky odmítl (má smlouvu s Italy až do roku 2020.) V úvahu pro testovací tým Yamaha Factory v Evropě připadají třeba Bradley Smith, Jonas Folger - oba dva právě doporučil „The Doctor“ , ale k dispozici bude třeba volný Stefan Bradl - pokud ho u HRC nahradí Dani Pedrosa.

Na aktuálních snímcích z testování v Motegi vám nabízíme Stefana Bradla HRC, dále oba Japonce Nakasugu a Nozaneho se dvěma různými druhy kapotáže Yamahy a také Sylvaina Guintoliho, který testoval ve stejné době Suzuki GSX–RR.

bradl hrc nakasuga nozane guintoli sepang



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama