Reklama

Rošády v týmu Puccetti: Guintoli místo Westa, ten za Sofuogla

Pro MS-Superbike 2018 má Team Kawasaki Puccetti zatím pouze jednoho jezdce, tím je Turek Toprak Razgatlioglu - momentálně ale zraněný. Pro oba poslední závody sezóny v Jerezu a v Doha byla ale tato stáj kompletně přestavena.

Leon Haslam nabídku týmu Kawasaki Puccetti na rok 2018 pro MS-Superbike odmítl, anglický pilot pojede i nadále pro Kawasaki-UK britský šampionát BSB.

Tím je druhé místo vedle nasazeného mladého Turka stále volné. Toprak Razgatlioglu je jasný, i když je aktuálně zraněný. Nejvíce šancí na místo jeho týmového kolegy má tak Francouz Sylvain Guintoli. Mistr světa 2014 byl angažován týmovým šéfem Manuelem Puccettit pro oba poslední závody sezóny v Jerezu a v Doha, kde bude pilotovat motocykl ZX-10RR zraněného Randyho Krummenachera. Tým Bennetts Suzuki dal Guintolimu uvolnění, když se tento zkušený jezdec zasloužil minulou neděli o první historické vítězství nového motocyklu GSX-R1000R a v BSB už stejně nemá Guintoli šanci na nějaké Top umístění.

Guintoli sice stojí po Haslamově odřeknutí u Puccettiho jako #1, ovšem italský manažer dobře ví, že získat Guintoliho nebude vůbec lehké.

„Guintoli má několik možností, především v BSB. Navíc mu Suzuki nabídla místo testovacího pilota pro MotoGP s možností několika startů s wild card v královské kubatuře, což se pochopitelně neodmítá. My jsme privátní tým a nejsme proto schopni platit velkou gáži. Chci ale zkušeného a silného jezdce. Nabídli se mně rovněž třeba Yonny Hernandez nebo Javier Forés“, říká dále na toto téma Puccetti.

Puccetti má s Anthonym Westem smlouvu do konce sezóny a tento Australan už jel za Puccettiho v Portimao a v Magny-Cours jako náhradník za Krummenachera, ale nijak neoslnil: 13. a 8. v Portugalsku, 18.! a 14. ve Francii - což je rozhodně méně, než se od něho čekalo.

Protože mistr světa Kenan Sofuoglu po své trojnásobné zlomenině pánve na Magny-Cours je pro zbytek sezóny mimo hru, tak byl West transferován do Puccettiho supersportového týmu, kde pojede se Sofuoglovým motocyklem ZX-6R . West už letos v kooperaci s týmem EAB Racing závodil s privátním motocyklem Yamaha R6 v MS-Supersport a je průběžně v Top-10 s vyhlídkou na celkové umístění v Top-8.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama