Reklama

Rookie MotoGP Xavier Simeon: Crash a ztráta 2,6 sec. na Iannoneho

23. jezdec MS-Moto2 Xavier Simeon nechal za sebou první den testů v Jerezu pouze testovacího pilota HRC Takumu Takahashiho a Alexe Márqueze, který zde zaskočil za zraněného Toma Lüthiho.

Byl to už druhý test belgického Rookieho královské kubatury. V tom prvním - ve Valencii - byl 1. den úplně poslední (+4,053 na Vinalese), 2. den se ale dokázal zlepšit: Se ztrátou 2,665 na Marqueze nechal za sebou Takahashiho z HRC.

První den v Jerezu skončil Xavier Simeon s motocyklem Avintia-Ducati 2,6 sec za Andreou Iannonem, takže se zde projevilo určité zlepšení.

Simeon, který dosud v Grand Prix jednou dokázal vyhrát a ještě třikrát stál na pódiových stupních, obsadil 2017 až 23. místo v MS-Moto2 s motocyklem Kalex týmu Tasca Racing. 2018 bude díky velkému sponzorskému příspěvku závodit v týmu Reale Avintia s motocyklem Ducati.

„Je to pro mě hodně těžké, můj jezdecký styl jsem ještě nedokázal úplně změnit. Trať vypadá při jízdě s motocyklem MotoGP úplně jinak, než na motocyklu Moto2.“, říká Belgičan, který ve středu havaroval v T5.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama