Reklama

Ronald ten Kate: Máme nejlepší jezdeckou dvojici v historii týmu

Ronald ten Kate, manažer týmu Red Bull Honda v MS-Superbike, očekává od letošní sezóny od dvojice ve složení Nicky Hayden a Stefan Bradl opravdu hodně.

Dosavadní Honda CBR1000RR Fireblade byla hodně limitována starou bází motoru. Nyní s novou verzí SP, speciálně vyvinutou pouze pro MS-Superbike, by se měl rozdíl výkonnosti k Ducati a Kawasaki hodně snížit.

„V jezdecké dvojici Nicky Hayden a Stefan Bradl máme nejlepší jezdce-Line-up, kteří kdy za nás v MS-Superbike startovali. Oba dobře vědí, jak se dá vyhrát šampionát mistrovství světa. My víme jako tým, jak se stát mistrem světa. A Honda to ví pochopitelně taky. Uděláme vše proto, abychom položili základní kámen pro tento úspěch. Nyní musíme společně s Hondou udělat správné kroky směrem vpřed. Pak se může stát, co si všichni přejeme.“, ví dobře Ronald ten Kate, manažer týmu Red Bull Honda.

„Celou cestu jsme doprovázeli čtvrtého v MS Michaela van der Marka směrem nahoru, který nyní odešel k Yamaze. Jezdil u nás celkem šest let a stal se mistrem světa v MS-Supersport. Jako tým jsme většinu let naší existence neměli nizozemského jezdce. Potom přišel Michael. Bylo to štěstí, že byl natolik rychlý, zajíždět dobré úspěchy. Ale v motocyklovém sportu je hodně těžké, pracovat několik let v jednom týmu. Po šesti letech bylo pro obě strany dobré, aby ochutnal i jiné kousky pizzy. Nebyly žádné problémy, prostě jsme se rozešli. A kdo ví, třeba se naše cesty v budoucnu zase zkříží. To nemůžu pochopitelně dopředu vědět. “, řekl na téma odchodu Michaela van der Marka Ronald ten Kate.

Ex-mistr světa MotoGP a vloni v MS-Superbike pátý Nicky Hayden je následujícího názoru: „Stefan Bradl je mým novým týmovým kolegou u Hondy. V současné době musíme dohnat konkurenci a to je možné pouze v případě, pokud budeme spolupracovat. Ve startovním poli jsou pouze dvě Hondy. Stefan a já, nebudeme bojovat proti sobě. Možná se to změní, až budeme oba na špici. Ale naše momentální zásada je, spolupracovat a navzájem si vyměňovat data a zkušenosti.“

„Chci si zlepšit své umístění, tedy páté místo. Nesmíme zapomenout, že jsem 2016 měl tři technické problémy a musel závody vzdát. A jednou jsem také odstartoval do závodu z boxové uličky. Bez těchto ztrát bych skončil v MS na čtvrtém místě. Jedno je jisté, že Johnny Rea je hochem s titulem mistra světa. Here you go. Doufám, že se mistrem světa stane Hayden.“, je správně pro sezónu 2017 nabuzený Nicky Hayden.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama