Reklama

Romano Fenati za Ongetta Rivacold Racing

Italský jezdec Romano Fenati podepsal na rok 20117 smlouvu s týmem Ongetta Rivacold Racing a pojede mistrovství světa kubatury Moto3.

Během GP Rakouska byl tehdy třetí jezdec MS-Moto3 Romano Fenati vyhozen z týmu Valentina Rossiho VR46 Academy. Od té doby marně sháněl jak angažmá na zbytek sezóny, tak na sezónu příští. Nyní má konečně tým a motocykl na rok 2017.

20letý Romano Fenati pojede za tým Ongetta Rivacold Racing s motocyklem Honda jako týmový spolujezdec Francouze Julese Danila. V týmu tak nahradí svého krajana Niccolo Antonelliho, který po letošní sezóně odejde do týmu Red Bull Aki Ajo místo současného lídra MS-Moto3, jenž sice v oficiálním týmu KTM zůstane, ale o kubaturu výš, tedy v Moto2.

Rossiho kamarád Uccio kritizoval po P11 v Qualifying na Red Bull Ringu Fenatiho výkony, ten mu mrštil permanentní akreditaci do obličeje.

Romano Fenati byl potom v týmu SKY VR46-KTM od Silverstone nahrazen lídrem MSJ Lorenzo Dalla Portou, Bulega a Migno zůstali jeho týmovými kolegy.

Fenati měl 2017 závodit v MS-Moto2 za tým SKY-VR46, přednost ale dostal vítěz z Assenu Pecco Bagnaia.

Jelikož se v kubatuře Moto2 nenabízelo pro Fenatiho žádné volné místo, tak devítinásobný vítěz GP v Moto3 Romano Fenati podepsal smlouvu s týmem Ongetta Rivacold-Honda majitele Mirko Cecchiniho.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama