Reklama

Romano Fenati kontra Uccio Salucci

Něco shnilého je ve státě dánském! A něco ´páchne´ i v závodní stáji Sky Team VR46. Po Vittorianu Guareschim a Rossano Brazzim ´byl odejít´ i Romano Fenati.

Dle italských médií šlo o problém mezi pilotem Romanem Fenatim a ´pravou rukou´ majitele týmu ´The Doctora´, tedy Uccia Salucciho. A ten má - jak známo - hodně velký vliv a často i rozhodující slovo.

Stručná PR ze včerejšího večera oznámila, že pilot Romano Fenati byl kvůli neprofesionálnímu chování suspendován pro závod GP Rakouska.

Mezitím je už celkem jasné: Romano Fenati už nikdy v závodním týmu Sky Team VR46 závodit nebude!, tedy ani příští víkend na Masarykově okruhu.

Rovněž uvažované závodění Fenatiho za tento tým v sezóně 2017 v kubatuře Moto2 je ´starým sněhem´.

Dle italských médií byl ´vyhazov´ Fenatiho pouze otázkou času a tým Sky Team VR46 prý pouze čekal na vhodnou příležitost. A ta se nabídla v sobotu po kvalifikaci Moto3. Rozepře - vzrušená debata - mezi Ucciem Saluccim a Romanem Fenatim přišla jako na zavolanou.

Zda to byl pouze verbální útok, nebo snad i nějaké to odstrčení resp. políček, je teď úplně jedno: Velký motocyklový talent Romano Fenati si už do konce sezóny 2016 zřejmě nezazávodí a pokud by snad někdo podceňoval vliv majitele týmu Sky Team VR46 na dění v paddocku Grand Prix jako takovém, tak by se asi hodně mýlil.

Ostatně ´Radio Tavullia International´ už zná i Fenatiho nástupce do sezóny 2017 na motocykl Kalex Moto2: Pecco Bagnaia jezdí letos za Aspara a je navíc členem VR46 Academy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama