Reklama

Romano Fenati boří staré rekordy a vytváří nové!

Po svém vyhazovu z týmu VR46 v létě 2016 rozkvetl Romano Fenati ve stáji Marinelli Rivacold Snipers.

Po prvních třech závodech sezóny 2017 vede Joan Mir z týmu Leopard v kubatuře Moto3. Pouhých šest bodů za ním následuje Jorge Martin, zatímco John McPhee ztrácí bodů devět. Vítěz z Austinu Romano Fenati ztrácí 13 bodů.

• Romano Fenati z týmu Marinelli Rivacold Snipers oslavil v Texasu své 8. vítězství v kubatuře Moto3. Tím se dostal na úroveň dalších jezdců, kterými jsou Danny Kent, Alex Rins a Maverick Vinales. Pouze vloni tragicky zesnulý Luis Salom dokázal vyhrát v Moto3 devětkrát.

• Po Austinu má Fenati na svém kontě celkem 699 bodů v kubatuře Moto3 - za ním následují Brad Binder (677) a Alex Rins (689)....Jakub Kornfeil (437).

• Fenati je prvním jezdcem Moto3, který dokázal vyhrát na dvou různých okruzích dvakrát: Jerez 2012 a 2014 stejně jako v Austinu 2016 a 2017. Vyhrál ale také první historický závod Moto3 v Jerezu. Společně se svým bývalým týmovým kolegou z VR46 Nicolo Bulegou je také jediným aktuálním pilotem Moto3 v Jerezu.

• Fenatiho značkový kolega od Hondy Jorge Martin skončil v Austinu druhý. Bylo to jeho druhé pódiové umístění v Grand Prix a 116. nějakého španělského jezdce v kubatuře Moto3. V loňském roce - tehdy ještě s motocyklem Mahindra – měl Martin v Jerezu crash. Jeho nejlepší umístění na tomto okruhu je 14. místo z jeho Rookie sezóny 2015.

• Martinův týmový kolega u Gresiniho Fabio Di Giannantonio stál v Austinu rovněž na pódiovém umístění. Byl to jeho druhé pódium po Brně 2016, kde se umístil na třetím místě. Vloni v Jerezu měl Fabio Di Giannantonio crash v posledním kole.

• Enea Bastianini dojel v Austin v Top-4, byl to jeho nejlepší výsledek od Valencie 2016. v Jerezu skončil vloni osmý - což je jeho nejlepší umístění na tomto okruhu.

• Zatím v Jerezu ještě nevyhrál nikdo závod Moto3 z Pole-Position. V nejslabší obejmové kubatuře byl posledním vítězem, který odstartoval z Pole-Position Marco Simoncelli 2005 v kubatuře 125-ccm.

• Jakub Kornfeil zde už startoval celkem 7x, a většinou se mu zde dařilo: Nejlépe se umístil vloni a také 2013, kdy byl odmávnut v Top-5



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama