Reklama

Rinaldi místo Daviese a další news

Během posledního závodního víkendu MS-Superbike v portugalském Estorilu došlo také k některým změnám na startovním roštu 2021. Podívejme se na ně a připomeňme si i ty nedávno - na našem webu - už zmíněné:

Michael Ruben Rinaldi vystřídá Chaze Daviese (letos třetího jezdce MS-Superbike), jehož další závodění a setrvání v paddocku WorldSBK je hodně nejisté.

Naopak Leon Haslam prodloužil s HRC smlouvu o jeden rok a bude tak i nadále týmovým kolegou Alvara Bautisty.

Hodně překvapivá je ale další News, Isaac Viňales (bratranec pilota MotoGP a továrního pilota Yamahy Mavericka Viňalese) přestupuje o kubaturu výš a pojede 2021 za tým Orelac - Kawasaki.

Zopakujme si ještě nedávno uskutečněné přestupy:

Michael vd Mark odchází od Yamahy a jde k BMW

Xavi Fores byl nahrazen u Kawasaki Puccetti Lucasem Mahiasem z WorldSSP

Místo Federica Caricasuola uvidíme u GRT Yamaha Kohtu Nozaneho

Za Michaela vd Marka pojede v továrním týmu Yamaha supersportový šampion Andrea Locatelli

Nejisté jsou naopak osudy Eugene Lavertyho (od BMW), Xaviho Forese (od Kawasaki Puccetti) nebo Federica Caricasuola (GRT Yamaha). A marně se snaží dostat mezi stabilní piloty třeba Jonas Folger.

Prominentním nezaměstnaným je ovšem 33-letý Chaz Davies, který má na svém celkem 237 startů v šampionátu WorldSBK, v nich získal cekem 98 pódiových umístění - 32 vítězných závodů - a v MS-Superbike neskončil s výjimkou Rookie sezóny nikdy hůře než 6., naopak 5x ukončil sezónu v Top-3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama