Reklama

Riding coach Nico Terol trénuje s Abrahamem

Ex-mistr světa Nico Terol je týmovým koordinátorem pro juniorský tým od Jorge «Aspar» Martineze a také pracuje jako Riding Coach. V současné době podporuje českého pilota z MotoGP Karla Abrahama při jeho tréninku ve Španělsku.

29-letý Nico Terol, mistr světa kubatury 125-ccm z roku 2011, vyměnil své místo na trati za místo za betonovou zídkou oddělující závodní trať od týmových boxů. Celkem má na starosti Terol šest pilotů ze španělského šampionátu. Jako riding coach se stará o piloty Moto3 ze stáje Aspara. A také občas pomáhá v této funkci i oběma pilotům z kubatury MotoGP Bautistovi a našemu Abrahamovi.

V současné době podporuje Terol právě během jeho tréninku na motocyklu ze Supermota českého jezdce Karla Abrahama. Při tomto tréninku byli přítomni nejen riding coach Terol, nýbrž také týmový šéf Jorge «Aspar» Martinez a sportovní ředitel Gino Borsoi.

2018 pojede Abraham opět v barvách týmu Pull & Bear Aspar v MotoGP, ovšem s dva roky starým motocyklem Ducati GP16. „To může hrát při velmi malých časových rozdílech v královské kubatuře rozhodující úlohu“, říká na toto téma Abraham.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama