Reklama

Repsol Honda a HRC: Alberto Puig místo Livia Suppa

Po hodně nečekaném dobrovolném odchodu Livia Suppa z pozice týmového principála továrního týmu Repsol Honda musela HRC okamžitě reagovat a jmenovat jeho zástupce. Stal se jím Španěl Alberto Puig.

Jak se dá vycházet z dostupných informací, důvodem jmenování právě tohoto 50-letého Španěla - bývalého pilota Grand Prix v kubatuře 500 ccm a dlouholetého mentora Daniho Pedrosy - byl hlavní důraz kladen na spolupráci se čtyřnásobným mistrem světa MotoGP Marcem Marquezem.

Alberto Puig odešel před sezónou 2014 z továrního boxu Repsol Hondy k novému projektu Shell Advance Asia Talent Cupu. A nyní se tedy vrací v jiné funkci, jako týmový principál celého továrního týmu HRC v královské kubatuře.

HRC má celkem oprávněnou starost o zachování tohoto už celkem šestinásobného mistra světa v řadách HRC a týmu Repsol Honda: 24-letému Marquezovi totiž končí 2018 smlouva a eminentní zájem o jeho další závodění v královské kubatuře má rakouská KTM, o jejichž penězích od firmy Red Bull není potřeba vůbec pochybovat. Navíc nový motocykl KTM už svůj potenciál dokázal!

Další podrobnosti připravujeme.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama