Reklama

Reiterberger se s IDM rozloučil vítězstvím, Halbich celkově šestý

Loučení se šampionátem IDM - zřejmě definitivní - proběhlo na okruhu HockenheimRing. A letošní mistr Markus Reiterberger ukončil sezónu stylově, dvojitým vítězným doublem. Čech Jan Halbich byl jednou klasifikován v Top-10, druhou jízdu pak nedokončil.

Nový šampion Markus Reiterberger vyhrál jak sobotní, tak nedělní závod. V příští sezóně bychom ale německého jezdce a nyní už trojnásobného šampiona IDM-SBK stejně na německých okruzích postrádali, má totiž namířeno do ME-STK 1000 - jako na přestupní stanici pro rok 2019. A po plánovaném zisku titulu v příští sezóně by měl «Reiti» 2019 startovat naplno v šampionátu WorldSBK.

V první jízdě -tedy sobotní - vyhrál Němec Markus Reiterberger s BMW před svým krajanem Florianem Altem - Yamaha (+4.226) a Belgičanem Bastienem Mackelsem - Yamaha (+7.357). Top-5 dokompletovali Danny de Boer (NL) a Jan Bühn (D) - oba BMW a stejně jako vítězný Reiterberger z týmu Van Zon Remeha BMW. Dominic Schmitter (CH) - Suzuki, Rookie na okruzích a loňský šampion IRRC-SBK Vincent Lonbois (B-BMW), Luca Grünwald (D-Suzuki), Pepijn Bijsterbosch (NL-Yamaha) a Čech Jan Halbich (CZ-Honda) dokompletovali Top-10.

Ve druhé jízdě na kultovním okruhu HockenheimRing se pořadí na prvních dvou místech nezměnilo, «Reiti» tentokrát vyhrál o 3,061 sec. Stupně vítězů dokompletoval Jan Bühn (+8.865). Čtvrtý byl odmávnut Danny de Boer, pátý pak Vincent Lonbois. Luca Grünwald skončil šestý, Pepijn Bijsterbosch sedmý, Dominik Vincon osmý, Lucy Glöckner (D-Kawasaki) devátá a Dominic Schmitter desátý. Náš Jan Halbich bohužel šachovnicový praporek neuviděl a to ho stálo v celkovém pořadí jedno místo a umístění v Top-5.

Celkové pořadí IDM-SBK je tak následující: Šampionem se stal Markus Reiterberger celkovým ziskem 345 bodů. Vice-mistrem je Florian Alt (194), bronz si vyjel Florian Alt (181), čtvrtý se umístil Danny de Boer (170), pátý Stefan Kerschbaumer (A-Yamaha; 128) a jako šestý Jan Halbich (127), když sedmý Dominik Vincon (126) měl jen o bod méně. Následovali Luca Grünwald (110), Pepijn Bijsterbosch (99) a Top-10 dokompletoval Vincent Lonbois (96).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama